cut_offΗ βιομηχανία που εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο στα πνευματικά δικαιώματα έχει εξαπολύσει ένα “κυνήγι μαγισσών” ενάντια στο Pirate Bay. Μια στρατιά από δικηγόρους και νομικούς (με τι κόστος άραγε;) έχουν πάρει στο κατόπι όλους όσους τολμάνε να παραχωρήσουν στέγη στο κυνηγημένο Pirate Bay.
Μετά την ευθεία νομική επίθεση στο Κόμμα Πειρατών Σουηδίας, τώρα επιτέθηκαν και στο Κόμμα Πειρατών Νορβηγίας.

Το Κόμμα Πειρατών Νορβηγίας, μόλις έβγαλε ανακοίνωση (στα Νορβηγικά) και λέει ότι “οι απειλές από την βιομηχανία εκμετάλλευσης πνευματικών δικαιωμάτων έκλεισαν την διαδικτυακή πρόσβαση στο Pirate Bay από την Νορβηγία”. Χαρακτηριστικά ο επί κεφαλής του κόμματος, Geir Aaslid, ανέφερε “Είναι αποκαρδιωτικό το ότι το Πειρατικό Κόμμα δεν έχει την οικονομική δύναμη που είναι απαραίτητη, για να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης, από μόνο του”.

Το μονοπώλιο που εκμεταλλεύεται τα πνευματικά δικαιώματα έχει καταλάβει ότι οι Πειρατές με την ιδεολογία τους και τον ακτιβισμό τους, θα τους “το κλείσουν το μαγαζί”.
Φοβούνται ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική που λέει ότι, η ελευθερία και το δικαίωμα που έχει η ανθρωπότητα στο να μοιράζονται ελεύθερα ο πολιτισμός και η κουλτούρα, θα γίνει κατανοητή από τους νομοθέτες και θα αρχίσουν να αλλάζουν την παράλογη νομοθεσία σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.

Το μονοπώλιο φοβάται πως θα χάσει από τα χέρια του “την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά” και πως τα υπέρογκα κέρδη τους θα εξανεμιστούν με τον ίδιο τρόπο που τα απέκτησαν και τα αποκτούν, “στον αέρα”.

Βάζουν λοιπόν τα χρήματα που απέκτησαν για να σταματήσουν τον ακτιβισμό και την εγρήγορση των πολιτών σε όλο κόσμο, που πρώτοι οι Πειρατές ξεκίνησαν.
Κυνηγάνε με κάθε νομικό μέσο τους πάντες και τα πάντα, όσους τολμήσουν να επηρεάσουν αρνητικά ή και να σβήσουν την πηγή των εσόδων που καρπώνονται πάνω στις πλάτες των δημιουργών και εις βάρος της ανθρωπότητας. Θύμα τους αυτή την φορά το Κόμμα Πειρατών Νορβηγίας.

Εμείς απλά θα πούμε πως τα Πειρατικά Κόμματα σε όλο το κόσμο είναι 50+. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, και τους διαμηνύουμε ότι η “στρατιά των δικηγόρων” τους θα έχει πολύ και δύσκολο έργο να κάνει.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από το INFOPOLICY (είναι στα αγγλικά):
The Pirate Bay Offline: Norway’s Pirate Party Cuts Rope Following Threats, Repression, Rick Falkvinge

Κατηγορίες: CopyrightMedia

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *