CC-BY mikebaird

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε προ ημερών ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών. Είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι τα θαλλάσια θηλαστικά επηρεάζονται απο τους ηχοβολισμούς κατα την διαδικασία εξεύρεσης πετρελαίου.

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη δήλωση του πρώην υφυπουργού ενάντια στον κ. Αρσένη ο οποίος σωστά και έθεσε με την διαδικασία του επείγοντος την εξασφάλιση των προϋποθέσεων που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τις σεισμικές έρευνες που γίνονται για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.

Οι Έλληνες Πειρατές πιστεύουμε οτι στο όνομα του υποτιθέμενου κέρδους δεν επιτρέπεται η καταστροφή του περιβάλλοντος και κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία από ανεπανόρθωτες βλάβες των τοπικών οικοσυστημάτων.
Πιστοί στις αρχές μας επικροτούμε και επιβραβεύουμε την κίνηση αυτή του κυρίου Αρσένη και απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την νομιμότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον κατά την έρευνα και πιθανη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στις Ελληνικές Θάλασσες.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδος
Επιτροπή Περιβάλλοντος


Παραπομπές:

Εγχειρίδιο για τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών
Σκίτσο – Θαλάσσια Θηλαστικά του Αιγαίου (από Αρχιπέλαγος)
Σκίτσο – Τα θαλάσσια θηλαστικά των Ελληνικών θαλασσών (από Thalassa Project)

Βίντεο – ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ: ΟΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες 1ο μέρος
Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες 2ο μέρος
Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες 3ο μέρος
Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες 4ο μέρος

Κατηγορίες: Uncategorized

5 σχόλια

Konstantinos · Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012 στο 13:00

Αξιότιμοι κύριοι συγγραφείς της επιτροπής περιβάλλοντος του μοναδικού κόμματος που γουστάρω αυτή την στιγμή να είμαι μέλος.
Ρωτάτε καθόλου τα μέλη για τέτοιες ανακοινώσεις ή τις αμολάτε αβέρτα;; Διαφωνώ με το άρθρο σε δυο σημεία τα οποία δεν χαρακτηρίζουν το κόμμα των πειρατών και τα μέλη του:
1) Το να κατακρίνεις απλά χωρίς να προτείνεις κάποια άλλη λύση είναι πρακτική του παρελθόντος πολιτικού συστήματος, θέλω να ελπίζω ότι το καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας και δεν το υιοθετούμε!!
2) Από πότε υπερασπιζόμαστε πολιτευτές άλλων κομμάτων; Και αν δεν ενοχλεί αυτό κανέναν τότε ας μελετάμε λίγο και την ιστορία και το ποιόν αυτών που υπερασπιζόμαστε στις ανακοινώσεις με το όνομα τους.. Κάντε μια έρευνα για τον συγκεκριμένο “διορισμένο” ευρωβολευτή και περιμένω την απάντηση σας σε όλα τα παραπάνω, αν δεν σας κάνει κόπο..
Ευχαριστώ.

anoiko · Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012 στο 09:45

“Κήτη” βγήκαν στη στεριά για περιπολία… και μας κάθησαν στο σβέρκο!
Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά είσαι πολύ, μα πολύ, αυστηρός. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα και έχουν δικαίωμα και σε αστοχίες.
Ένα παρατηρητήριο μεταξύ των μελών θα ήταν ότι έπρεπε: τα μέλη καθημερινά τοποθετούνται διαδικτυακά για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων και βοηθούν την πολιτική γραμματεία να εκφράσει τη γνώμη τους.
Όσο για τον Κρίτωνα, δεν φταίνε τα παιδιά για τους γονείς τους, παρά το γεγονός, θυμάσαι, ότι έκανα πρόβα για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο (πολύ το διασκεδάσαμε τότε). Τώρα λοιπόν, ως ανεξάρτητος, μπορεί να είναι και ο πρώτος (αυτοδιορισμένος πλέον) ευρωβουλευτής των Ελλήνων Πειρατών.
Θα έβλεπα δε με συμπάθεια μια σύμπραξη Οικολόγων και Πειρατών, γιατί πρέπει να διαθέτουμε και πρακτικό νου: έξω από τη Βουλή δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα…
Τώρα, όσον αφορά τις έρευνες: να γίνονται με όλες τις συμφωνημένες πρόνοιες. Αλλά την πρότασή μου την ξέρεις: το πετρέλαιό μας και το αέριό μας και ο χρυσός μας είναι “τρίχες” μπροστά στην αειφορική χρήση των Ελληνικών Αυτοφυών. Αυτά δεν θέλουν κεφάλαια από μεγαθήρια του εξωτερικού που θα μας πάρουν και τα περισσότερα στο τέλος, ούτε διενέξεις με τους γείτονες, ούτε μόλυνση, ούτε καν και το 80% του πόσιμου νερού που τώρα χρησιμοποιεί ο γεωργικός τομέας. Χώρια που θα ομορφαίναμε τον τόπο, δημιουργώντας το καλύτερο αγροτικό τοπίο του κόσμου! Αλλά που μυαλό…

[email protected] · Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012 στο 13:39

Γειά σας Konstantinos & Anoiko, λέγομαι Τακλής Χρήστος και είμαι ο Συντονιστής της Επ. Περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις.

@Κωνσταντίνε.

Ναι κωνσταντίνε, ρωτήσαμε τα μέλη του κόμματος πειρατών ελλάδας, μέσω του liquid (σύστημα διαβούλευσης και ψήφισης): https://liquid.pirateparty.gr/issue/show/68.html

Τώρα εάν δεν συμμετέχετε όλα τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος δεν είναι δική μας δουλειά. ο καθένας συμμετέχει και ψηφίζει όπου θέλει.

Ωστόσο για τον Αρσένη Κρίτωνα, δεν έχει τόσο σημασία ότι είναι μέλλος άλλου κόμματος, αλλά ότι είναι ευρωβουλευτής και μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος της ευρωπαϊκής ένωσης. Οπότε τον συγχαρήκαμε για την δουλειά που κάνει και όχι για το ότι είναι μέλος άλλου κόμματος.

@ anoiko

Ωστόσο για μια σύμπραξη οικολόγων – πειρατών, εάν και έχουμε αρκετά κοινά, αμφιβάλλω προσωπικά εάν θα επιτευχθεί ποτέ.

Ούτε για το θέμα του περιβάλλοντος αλλά ούτε και για άλλα θέματα.

Επίσης προσωπικά θα συμφωνήσω με την φράση σου: “το πετρέλαιό μας και το αέριό μας και ο χρυσός μας είναι “τρίχες” μπροστά στην αειφορική χρήση των Ελληνικών Αυτοφυών.”

Και γενικά για να έχετε μια γενική γνώμη, η επιτροπή περιβάλλοντος, το κάθε θέμα το δουλεύει αρκετά με επιστολές, αναζήτηση, τα πάντα πριν βγει στην τελικό δελτίο τύπου.

Το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής, μπορείτε να το βρείτε εδώ (με πλήρη διαφάνεια): http://pir.at/env

Μπάμπης · Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, 2012 στο 17:22

“1) Το να κατακρίνεις απλά χωρίς να προτείνεις κάποια άλλη λύση είναι πρακτική του παρελθόντος πολιτικού συστήματος, θέλω να ελπίζω ότι το καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας και δεν το υιοθετούμε!!”

Προφανώς δεν γνωρίζεις το θέμα και αυτό είναι και πρόβλημα της ανακοίνωσης που δεν το αναφέρει. Ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής (παρότι ΠΑΣΟΚος το οποίο έχει άλλα προβλήματα) δεν απαίτησε να σταματήσουν τα πάντα. Απαίτησε να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί να υπάρχουν ειδικοί πάνω στα πλοία που μελετούν. Αλλά όοοοχι, σιγά μην τα βάλουν στο ελλαδιστάν με τα -εγχώρια και νορβηγικά- πετρελαϊκά συμφέροντα που έχουν τη χώρα τσιφλίκι τους.

Οι πειρατές για τις έρευνες υδρογονανθράκων | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας · Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012 στο 15:16

[…] https://www.pirateparty.gr Share this:EmailPrintTwitterFacebookGoogle +1MoreDiggStumbleUponTumblrRedditLinkedInPinterestLike […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *