Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, που έγινε το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας.

Στο Συνέδριο επικυρώθηκαν μέσα από πλήθος προτάσεων και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες το νέο Καταστατικό και οι Αρχές του κόμματος,. Οι σύνεδροι ψήφισαν για την πρώτη εκλεγμένη, επταμελή, Διοικούσα Επιτροπή  καθώς και την πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας.

Για την διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών και της διαφάνειας των εργασιών το Συνέδριο μεταδιδόταν σε ζωντανή ροή από την έναρξή του, μέχρι την λήξη του μέσω διαδικτύου.

Το συνέδριο χαιρέτησε, με βιντεοκλήση, ο Rick Falkvinge, ιδρυτής του πρώτου κόμματος Πειρατών στον κόσμο, καθώς και εκπρόσωπος του Κόμματος Πειρατών Γαλλίας που παρευρέθη και παρακολούθησε τις εργασίες της πρώτης ημέρας.

Δέκα μήνες από την ίδρυσή του, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συμμετέχoντας και στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, με τις εργασίες του Συνεδρίου αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει και να φέρει αλλαγές στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Για τις θέσεις της  Διοικούσας Επιτροπής εξελέγησαν οι:
Χριστίνα Σερέτη, Ανδριανός Παππάς, Στάθης Λειβαδίτης, Μιχάλης Πετρόπουλος, Μιχάλης Τσεντσερής, Γιώργος Μαριόττι και Θανάσης Γούναρης.

Για δε την Επιτροπή Διαιτησίας οι:
Στράτος Ζολώτας, Βασίλης Περαντζάκης, Χριστόφορος Προκοπίδης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος και Αθανάσιος Συρώκας.

Για το 1ο τετράμηνο της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής, ορίστηκαν ως εκπρόσωποι του Κόμματος στις θέσεις του προέδρου ο Σ. Λειβαδίτης και της αντιπροέδρου η Χ. Σερέτη.

Κατηγορίες: Uncategorized

1 σχόλιο

«Ημέρα Πρώτη» για τους Έλληνες Πειρατές | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας · Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2012 στο 10:44

[…] Pirateparty.gr Share this:EmailPrintTwitterFacebookGoogle +1MoreDiggStumbleUponTumblrRedditLinkedInPinterestLike […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *