Σας ενημερώνουμε ότι, το 1ο Συνέδριο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, στην Αθήνα, στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Στη σελίδα https://www.pirateparty.gr/synedrio/index.html υπάρχουν όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Στο Συνέδριο θα επικυρωθούν το καταστατικό και οι αρχές του κόμματος και θα αναδειχθεί η πρώτη εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή. Πρόκειται για κορυφαία πολιτική διαδικασία για το κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Με μόλις  δέκα μήνες στην πολιτική σκηνή και εμπειρία από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας άγγιξε το 1% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC 

Οι συνθήκες στην Ελλάδα, με την αποτυχία του σημερινού πολιτικού συστήματος να βρει λύσεις στο πρόβλημα κρίσης χρέους, δημιουργούν τα κίνητρα στους ανθρώπους να στραφούν προς τα νέα κόμματα, που φιλοδοξούν να γίνουν κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα.

Πολλοί νέοι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στην αναδυόμενη δύναμη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πρεσβεύει την άμεση συμμετοχική δημοκρατία και αποζητά τη διαφάνεια, υπερασπίζεται τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες, προσδοκά τη συμμετοχική ψηφιακή διακυβέρνηση και τη συλλογική διαχείριση φυσικών και οικονομικών πόρων .

 

Από το Προεδρείο του Συνεδρίου

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

 

Περισσότερες πληροφορίες:
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2012
 
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου, μετά από πέντε μήνες διαβουλεύσεων και συναντήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
10 Φεβρουαρίου: Αναγνωρίζεται επίσημα από τον Άρειο Πάγο ως πολιτικό κόμμα.
 
14 Απριλίου: Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς των Κομμάτων Πειρατών (Pirate Parties International, PPI) στην Πράγα, έκανε ομόφωνα δεκτό το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ως 27ο τακτικό μέλος της
 
6η Μαΐου: Πρόωρες εθνικές εκλογές. Με απόφαση της πλειοψηφίας του Σώματος των Μελών, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πήρε μέρος στις εκλογές και συγκέντρωσε 0,51% (σχεδόν 34000 ψήφους). Αν το εκλογικό σύστημα ήταν η απλή αναλογική, οι Έλληνες Πειρατές θα είχαν εκλέξει 2 βουλευτές.
 
17 Ιουνίου: Επαναληπτικές εθνικές εκλογές. Λόγω της πόλωσης και του εκφοβισμού των ψηφοφόρων, η υποστήριξη προς τα μικρά κόμματα βυθίστηκε, ενώ η αποχή ξεπέρασε το 37%. Οι Έλληνες Πειρατές περιορίστηκαν στο 0,23%.
 
22 Αυγούστου: Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση με τους Γερμανούς Πειρατές στην ψηφιακή πλατφόρμα του Mumble με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα.
 
Σεπτέμβριος:
Συμμετοχή δι’ αντιπροσώπου στην συνάντηση των Κομμάτων Πειρατών Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, 1 & 2 / 9.
Δημοσκόπηση για την εκλογική επιρροή των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ώθησε τους Πειρατές ως το 1%.

1 σχόλιο

1ο Συνέδριο · Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, 2012 στο 10:36

Live streaming now

http://www.ustream.tv/channel/piratiko-kanali24

&

http://new.livestream.com/accounts/1628148/events/1597047
(αυτό χρειάζεται login)

Επιπλέον ο ήχος μόνο μεταδίδεται ζωντανά και από το mumble.

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *