Τμήμα της αίθουσας όπου βρεθήκαμε

Τμήμα της αίθουσας όπου βρεθήκαμε

Έχοντας κάνει όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις μας σε καφέ, φάνηκε πως ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Σχεδόν εξήντα Πειρατές, κυρίως από την Αττική και τη νότια Ελλάδα βρεθήκαμε την Κυριακή 11/3/2012 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Fresh, στο κέντρο της Αθήνας και μιλήσαμε για ό,τι μας αφορά.

Αρχικά, αρκετά διστακτικά, 9 Μέλη του Κόμματος ζήτησαν να μιλήσουν κι έτσι πήρανε από πέντε λεπτά ο καθένας.

Κάποιοι μιλούσανε σε κοινό για πρώτη φορά. Οι πρώτες τοποθετήσεις “σπάσανε τον πάγο” και τελικά οι ομιλητές γίνανε 15, επικεντρώνοντας ο καθένας σε ότι θεώρησε σημαντικό.

Μετά από ένα διάλειμμα 20 λεπτών η συζήτηση συνεχίστηκε, αυτή τη φορά όχι με ομιλίες στο αναλόγιο, αλλά σε ελεύθερο στυλ, με γρήγορη εναλλαγή του μικροφώνου από χέρι σε χέρι.

Το κλίμα ήταν ζεστό και ευχάριστο, κι αν δεν υπήρχε το -αναπόφευκτο- κομμάτι της συζήτησης για τα Μνημόνια, θα νόμιζε κανείς πως η συνάντηση αφορούσε τους πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης της ζωής μας, της Κοινωνίας μας και του Πολιτεύματος, το πως θέλουμε την Ελλάδα και τη ζωή μας στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε τις επερχόμενες εκλογές (μάλλον λίγο), το πώς εννοούμε την Άμεση Δημοκρατία (συγκλίνοντας προς το Ελβετικό Μοντέλο), συζητήσαμε για το Περιβάλλον και τη Γεωργία, τη Διαφάνεια και το Σύνταγμα της Ελλάδας, το πώς να ακουστούν περισσότερο οι θέσεις μας.

Συζητήσαμε τρόπους σύνθεσης των ιδεών μας και υπήρξαν προσωπικές τοποθετήσεις οι οποίες ανέδειξαν ότι όντως το σχήμα μας είναι πολυσυλλεκτικό, αλλά εστιάζεται σε Λύσεις που Λειτουργούνε.

Ταυτόχρονα καταφέραμε να ταιριάξουμε, πολύ ομαλά, πρόσωπα που είχαν στη ζωή τους διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, αλλά που νοιώθουν ότι η Πειρατική ατζέντα τους ενώνει.

Όλη τη διάσκεψη άκουσαν με ενδιαφέρον και συμμετοχή (μέσω mumble) Πειρατές από άλλες περιοχές, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τους ΒορειοΕλλαδίτες, για την επόμενη Κυριακή 18/3 στις 11.00 στην Θεσσαλονίκη  (λεπτομέρειες στο http://is.gd/ozzLZH )

Και η διάσκεψη της Θεσσαλονίκης θα μεταδοθεί στο mumble.

Κατηγορίες: Uncategorized

1 σχόλιο

PirateParty Greece Newsletter 005 » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece · Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2012 στο 23:21

[…] Συναντηθήκαμε σε δυο Διασκέψεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γνωριστήκαμε και μιλήσαμε. Link από την πρώτη, στην Αθήνα. https://www.pirateparty.gr/2012/03/1hdiaskepsh/ […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *