Χθες ο δικτυακός τόπος φιλοξενίας MegaUpload δέχτηκε επίθεση από τις αστυνομίες διαφόρων χωρών, μετά από παραγγελία των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών.
Ο ιδιοκτήτης του, Ευρωπαίος πολίτης κάτοικος Νέας Ζηλανδίας και συνεργάτες του συνελήφθησαν.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει αυτή την ενέργεια και δηλώνει την ανησυχία του για τις προσπάθειες εφαρμογής της υπερβολικής και αντιδημοφιλούς αμερικανικής νομοθεσίας και εκτός των Η.Π.Α.

Το MegaUpload λειτουργούσε νόμιμα και ανταποκρινόταν στις καταγγελίες για παράνομο υλικό, κατεβάζοντάς το. Ωστόσο ήταν πάντα ένα πρόβλημα για στα συμφέροντα της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, ενώ πρόσφατα το Megaupload είχε στραφεί νομικά κατά μεγάλης εταιρείας του κινηματογράφου, για τις αθέμιτες πρακτικές λογοκρισίας που εφάρμοζε.

Η χρονική στιγμή της επιδρομής είναι πολιτικά ύποπτη, δεδομένου ότι έρχεται μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Διαδικτύου διαμαρτυρία 115.000 sites κατά της κατάχρησης εξουσίας, μια διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο λογοκρισίας SOPA.

Το Διαδίκτυο είναι σε αναταραχή και δεκάδες επιθέσεις εναντίον των site της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας είναι σε εξέλιξη. Η επιδρομή αυτή έχει πολλές ομοιότητες με την επιδρομή ενάντια στο Pirate Bay στις 31 Μαΐου του 2006.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα μη-Αμερικανός πολίτης, που έχει μια μη-Αμερικανική επιχείρηση, σε χώρους εκτός των ΗΠΑ, μπορεί να συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές για παράβαση του νόμου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Rick Falkvinge, ιδρυτής του Pirate Party στη Σουηδία. «Εάν οι Αμερικανοί λειτουργούν έτσι σε όλον τον πλανήτη, τότε θα ‘πρεπε να ζητήσω δικαίωμα ψήφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Δυστυχώς η βιομηχανία της ψυχαγωγίας, αντί να τροποποιήσει το μοντέλο διανομής της, απειλεί τις δημοκρατικές κοινωνίες.

Τα κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο θα τους σταματήσουμε αλλάζοντας τη νομοθεσία.

 


5 σχόλια

Lensman · Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2012 στο 02:37

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι φαίνονται…

http://www.youtube.com/watch?v=-tD1yaE0GfQ

Πολύ απλά, το FBI όχι μόνο συνέλαβε τους υπεύθυνους του Megaupload, αλλά κατάσχεσε και τα server τους…

…αυτά που έχουν όχι μόνο τα αρχεία αλλά και τις πληροφορίες αυτών που τα κατέβασαν, τα αρχεία των πληρωμών στην υπηρεσία premium με πιστωτική κάρτα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχει οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιήσει το Megaupload για να κατεβάσεις κάτι, εάν έχεις χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Premium, εάν έχεις ανεβάσει κάτι εκεί…

…Την πάτησες.

Stavros · Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2012 στο 17:43

http://www.youtube.com/watch?v=chqi8m4CEEY

chris · Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2012 στο 00:52

Και μετά σου κολλάνε το ταμπελάκι ”συνομοσιολόγος” αν τολμήσεις να πεις ότι μυστικές και λοιπές υπηρεσίες των Η.Π.Α (που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα φυσικά) χώνουν την μύτη τους σε όλο τον κόσμο.
Άντε να δούμε για πόσο ακόμη ολόκληρη η ανθρωπότητα θα ανέχεται να είναι έρμαιο μιας χούφτας αχόρταγων ανθρώπων. Κατά τα άλλα δημοκρατίες και παραμύθια.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει … « Το μεγαλύτερο blog της πόλης · Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2012 στο 23:30

[…] Κόμμα πειρατών Ελλάδος […]

Megaupload: Μια πολιτικά ύποπτη επιδρομή « Απόκλιση · Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2012 στο 00:48

[…] Πηγή Share this:TwitterFacebookMorePrintEmailLinkedInDiggStumbleUponRedditLike this:LikeBe the first to like this post. Με επισήμανση:FBI, Πειρατές, MegaUpload, Pirate Party, USA Posted in: Επικαιρότητα ← ΒΟΜΒΑ: Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης ζητά από τη Βουλή να διερευνήσει τυχόν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου! Be the first to start a conversation […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *