Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, παρουσιάστηκαν από την Λαϊκή Ενότητα και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές τους Κόμματος Πειρατών Ελλάδας: Πετροπούλου Πηνελόπη και Περαντζάκης Βασίλειος.

Ακολουθούν τα βιογραφικά τους:

Πετροπούλου Πηνελόπη

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα .
Κατάγεται από την Λακωνία. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών 15 και 19 ετών .

Έχει σπουδάσει Οδοντιατρική στο Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Περιοδοντολογία – Προσθετική (Witten /Herdecke Γερμανία).

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Λειτουργεί ιδιωτικά ιατρεία στα Πατήσια από το 1997 και στους Αμπελοκήπους από το 2013 . Είναι μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και των αντίστοιχων DGI και DGP Γερμανίας .

Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και εργάστηκε για την ολοκλήρωση της εκστρατείας καταγραφής και πρόληψης των οδοντιατρικών προβλημάτων των παιδιών στα δημοτικά σχολεία 2014-2015.
Είναι μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας , του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και ασχολείται ενεργά με την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των διεκδικήσεων τους .

Είναι μέλος της επιτροπής πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας μέσω της οποίας αγωνίζεται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με παρεμβάσεις για την εφαρμογή τους σε όλα τα πεδία στην Ευρώπη και τις αναπτυσσόμενες χώρες .

Είναι μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας από το 2012 με το οποίο και συμμετείχε δύο φορές στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2014 με την συνεργασία «Οικολόγοι Πράσινοι – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας » που ήταν και στην ίδια
ευρωομάδα .

Έχει γράψει τις Θέσεις και το Πρόγραμμα Υγείας για το κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα πειρατών στις ευρωεκλογές, το 2014 και το 2019 .

Σε συνέντευξη της στην ΕΡΤopen έχει αναφέρει ενδεικτικά « Με την πολιτική ασχολούμαι καθημερινά . Ο τρόπος που ζεις , που αντιμετωπίζεις τα προβλήματα , που μεγαλώνεις τα παιδιά σου , ο τρόπος που ασκείς το επάγγελμα σου , οι επιλογές σου , ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους συνανθρώπους σου , είναι πολιτική .

Έχω καταβολές και από το συντηρητικό και από τον προοδευτικό χώρο , ήμουν πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις πράξεις μου χαρακτήριζαν πάντα η ειλικρίνεια , η αλληλεγγύη , η αλήθεια , η συνέπεια , η αποτελεσματικότητα . Είμαι υπέρμαχος της δημοκρατίας , της διαφορετικότητας και καταγγέλλω και στέκομαι απέναντι σε κάθε είδους φασιστική συμπεριφορά .

Ασχολήθηκα με το πειρατικό κίνημα για να προωθήσω θέσεις για την Δημόσια Υγεία και τα φάρμακα , που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε όλους και στέκονται απέναντι στα μονοπώλια ώστε να αποφεύγονται σκάνδαλα τύπου Novartis ,όπως και για την άμεση ψηφιακή δημοκρατία σε ένα Διαδίκτυο ουδέτερο και χωρίς λογοκρισία .»

Περαντζάκης Βασίλης

Γεννήθηκε στα Χανιά, το 1973, όπου έζησε μέχρι τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και από τότε μένει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Έχει σπουδάσει Προγραμματιστής εφαρμογών πληροφορικής και εργάζεται στον τομέα αυτό εδώ και 23 χρόνια.

Ασχολείται με το ανοιχτό λογισμικό όπου έχει συμμετέχει σε διάφορα έργα όπως το GNU Health, το HaikuOS και πολλά άλλα.

Είναι μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας από το 2012, λίγο μετά την ίδρυσή του και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής από το 2018. Είναι επίσης υπεύθυνος για την ψηφιακή υποδομή του κόμματος.

Ως ειδικός στον τομέα πληροφορικής έχει δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ψηφιακή πολιτική και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του ψηφιακού προγράμματος των Πειρατών.

Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Ομάδας για το Βασικό Εισόδημα και ήταν μέλος στην οργάνωση του πρώτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ για το Βασικό Εισόδημασ την Αθήνα που οδήγησε στην δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Άνευ Όρων Βασικό Εισόδημα. Έχει δημιουργήσει λογισμικό για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

Δίνει μεγάλο βάρος στην συμμετοχή των νέων στην πολιτική:

” στο Κόμμα Πειρατών θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε την νέα γενιά για να ψηφίσει τον συνδυασμό μας λέγοντάς τους την αλήθεια. Ότι αυτοί που τους κλέβουν το μέλλον θέλουν την απάθειά τους ή την υπακοή τους. Απαξιώνουν την πολιτική εσκεμμένα ώστε με λίγους, να κυβερνούν. Εμείς αντιθέτως θέλουμε την συμμετοχή τους. “