Από την πρώτη κιόλας στιγμή είδαμε τη μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε ο Ηλίας Μίχος, γαλάζιο στέλεχος με πολλές διασυνδέσεις, να «πέσει στα μαλακά» και να ενοχοποιηθούν η ανήλικη-θύμα των αρρωστημένων του ορέξεων και η μητέρα της. Σήμερα, η εισαγγελέας, με μια ντροπιαστική αγόρευση που θυμίζει την επαίσχυντη αγόρευση της Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μας λέει ότι:

  • Ενήλικος που κάνει σεξ με άτομο ηλικίας κάτω των 15 ετών (δηλαδή κάτω από το νομικό όριο για συναίνεση) δεν θεωρείται βιαστής, αλλά… ερωτευμένος!
  • Ένα ανήλικο κορίτσι 11 (τότε) ετών μπορεί να εκδίδεται αυτοβούλως!
  • Ένας ενήλικος μπορεί να «διευκολύνει» (και μάλιστα αφιλοκερδώς!) ένα ανήλικο να εκδίδεται!

Μιλάμε κυριολεκτικά για βιασμό της λογικής και κάθε έννοιας δικαίου. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, η εισαγγελέας θα εξεταζόταν πειθαρχικά γι’αυτή της την κρίση – τουλάχιστον. Εδώ όμως, λέμε πάλι καλά που δε ζήτησε και την ενοχή της 12χρονης για… αποπλάνηση ενηλίκου!

Είναι σαφές ότι η εισαγγελέας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλα τα θύματα trafficking, εκμετάλλευσης και (παιδο)βιασμού στη χώρα μας: «βγάλτε το σκασμό». 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας βρίσκεται δίπλα σε όλα τα θύματα κακοποίησης και απαιτεί πραγματική απόδοση δικαιοσύνης και κάθαρση στο δικαστικό σώμα, το οποίο φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία στην πλήρη κατάλυση του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Επίσης προειδοποιούμε ότι η συνεχής απαξίωση της δικαιοσύνης μπορεί να οδηγήσει και σε αύξηση της αυτοδικίας.