Όλο και πιο συχνά αναρωτιόμαστε αν, από το 2019 και μετά, η χώρα κυβερνάται από τους υποτιθέμενους φιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας ή από τη σκληροπυρηνική ακροδεξιά πτέρυγά της που προέρχεται απ’τον ΛάΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, το «Ελληνικό Μέτωπο» και την ΕΠΕΝ. Πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν η απαράδεκτη εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για απόσυρση – και μάλιστα άμεση – του συγκλονιστικού έργου της Γεωργίας Λαλέ. 

Ο υπουργός εξωτερικών, υπακούοντας στο γελοίο, οπισθοδρομικό, σκοταδιστικό, εθνικιστικό παραλήρημα του αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος της Βουλής, ατίμασε τον πολιτισμό μας, την ελευθερία της Τέχνης και την δημοκρατία μας, με το πρόσχημα του «σεβασμού στη σημαία», την οποία οι φασίστες, με την ανοχή – τουλάχιστον – όσων παριστάνουν τους πατριώτες, ατιμάζουν διαρκώς. Το χειρότερο όλων είναι ότι αποδεικνύουν έτσι πως δεν ενδιαφέρονται για το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της κακοποίησης γυναικών. Αντιθέτως κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχαστεί. Γιατί δεν ενόχλησε το χρώμα. Δεν ενόχλησε το ύφασμα. Ενόχλησε που κάποιος παρουσιάζει, έστω και συμβολικά, την κοινωνία στην Ελλάδα γι’ αυτό που είναι σήμερα και που θέλουν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν. Όπως αποδεικνύεται άλλωστε κι απ’ την πεισματική άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προβεί στη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει αυτήν την ενέργεια του υπουργού εξωτερικών και απαιτεί να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση και το κόμμα της όλοι οι ακροδεξιοί και οι συνεργάτες τους. Αν δεν το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός, θα ξέρουν όλοι ποια ακριβώς πτέρυγα έχει επιλέξει ν’ αφήσει να κυβερνά αυτό τον τόπο.