“Μεγάλη επιτυχία του πρωθυπουργού η επιστροφή του με 2,25 δις Ευρωπαϊκών κονδυλίων μετά την συνάντησή του στις Βρυξέλλες”. Τουλάχιστον αυτό θέλουν κάποια ΜΜΕ να πιστεύουμε. 

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ζοφερή και αποκαλύπτει το ψευδή χαρακτήρα του αφηγήματος που μας σερβίρουν. Τα περισσότερα από αυτά τα κονδύλια ανήκουν στην χώρα μας από το 2018. Μέχρι το 2020 έπρεπε να καταθέσουμε (1) επικαιροποιημένους χάρτες με περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες και σχέδιο δράσης ώστε να εκταμιεύσουμε αυτά τα χρήματα απο το ταμείο συνοχής και να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έκανε τίποτα για αυτό επί τέσσερα, στην ουσία, έτη. Και φτάσαμε στο σήμερα, να μας παρουσιάζουν κάτι που έπρεπε ήδη να έχουν χρησιμοποιήσει (2) για να αποφύγουμε τα χειρότερα που είδαμε, ως έκτακτη βοήθεια που “πέτυχε” ο πρωθυπουργός. Άλλες χώρες που επλήγησαν από το ίδιο φαινόμενο, με λιγότερες ζημιές είχαν ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα κονδύλια και φυσικά τώρα έλαβαν επιπλέον από το Ευρωπαϊκό ταμείο υποστήριξης.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκφράζει την άποψη ότι ένας πρωθυπουργός που καταφεύγει σε ψεύδη δεν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα για την διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν πρόκειται για κάποια παρεξήγηση. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, πάνω στην τραγωδία του Θεσσαλικού κάμπου. Αυτό το σχέδιο οργανώθηκε από τα υπόγεια της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με αγορασμένους δημοσιογράφους, εν πλήρει γνώσει του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση του “επιτελικού κράτους” των αρίστων είναι, άραγε, ένα συνονθύλευμα από άχρηστους, ψεύτες και λαοπλάνους;

Χωρίς λογοδοσία για αυτές τις καθυστερήσεις, το κράτος δεν μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός. Θα επαναλαμβάνονται τα ίδια συνέχεια. Και έχουν ευθύνη όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί, καθώς και ο πρωθυπουργός, ειδικά τώρα που ψεύδεται μέσα από τα δόντια του. 

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός πιάνεται επ’ αυτοφώρω να ψεύδεται. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την παρουσίαση του κληρονόμου της Βίκος Α.Ε. ως νέου που επιστρέφει με την διαδικασία του Rebrain Greece για να εργαστεί στην χώρα του. Ο κύριος Μητσοτάκης έχει συνηθίσει, φαίνεται, να χρησιμοποιεί ψεύδη με ένα φυσικό τρόπο.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί ότι η θεσμική θωράκιση του κράτους με ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές και σαφή νομοθεσία για ποινές σε όσους κωλυσιεργούν είναι προαπαιτούμενο για την ορθή λειτουργία του. Επίσης απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί. 

Πηγές: 

    1) https://ec.europa.eu/atwork/applying-eu-law/infringements-proceedings/infringement_decisions/screen/home?typeOfSearch=false&active_only=0&noncom=0&r_dossier=INFR(2021)2254&decision_date_from=&decision_date_to=&title=&submit=Search&lang_code=el