Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ.Μητσοτάκη αν γνωρίζει ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Και αυτό γιατί εμφανίστηκε στη συνέντευξη του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ένα τρίτο πρόσωπο εξαιρώντας τον εαυτό του από την κριτική και προσπαθώντας να βγει εκτός του πλάνου των ευθυνών για όλα τα δεινά που έχουν βρει τη χώρα μας. 

Και τα οποία δυστυχώς μεγεθύνονται από την αδράνεια ενός ελλιπούς ως ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού! 

Ο κ.Μητσοτάκης καταφεύγει σε αυτή την τακτική προκειμένου να αποφύγει το στρίμωγμα στη γωνία και από την περίπτωση να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί. 

Έχει αποτύχει παταγωδώς και πολλαπλώς και αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος ή του το κρύβουν οι φοβισμένοι συνεργάτες του, του το λέμε εμείς μήπως με κάποιο τρόπο φτάσει στα αυτιά του.

Δεν είπε τίποτα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δεν είπε τίποτα για τους δανειολήπτες που βρίσκονται στα κάγκελα με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι τους. 

Γενικά, κατά τον κ.Μητσοτάκη δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα άξιο λόγου στη χώρα μας, και έτσι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και στην κυβέρνηση. Όλα πάνε καλά.

Εμφανίστηκε ως ο ιδιοκτήτης κάποιας επιχείρησης, ή ως κάποιος CEO διοικητικού συμβουλίου, παρά ως πρωθυπουργός. Αναρωτιόμαστε αν είναι σε θέση να αντιληφθεί αυτή τη διαφορά. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να δρα ως πλασιέ ασφαλιστικών εταιριών.

Σχετικά με την επιβολή των POS παντού, χωρίς να έχει προβλεφθεί το κόστος για τους μικρότερους, στρώνει το χαλί για τις τράπεζες και άλλους παρασιτικούς οργανισμούς που κερδίζουν μεγάλα ποσά από τις καθημερινές συναλλαγές μας. 

Επίσης, καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών. 

Είναι ασύμφορες πληρωμές και αγορές και για τους ίδιους τους καταναλωτές και τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις. Οι χρεώσεις είναι υπερβολικές. Τους παροτρύνουμε να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες ή μετρητά, όπου είναι δυνατόν.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας λαμβάνει την δήλωση του πρωθυπουργού «Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού» ως απόδειξη ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να παραδεχτεί ότι και η καταστροφή από τις φωτιές και από τις πλημμύρες είναι αποτέλεσμα των λαθών και των παραλείψεων του “επιτελικού κράτους” τα τελευταία 4 χρόνια, όχι μόνο τους μήνες του καλοκαιριού αυτού. 

Να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό το πόρισμα Goldammer για τις δασικές πυρκαγιές που παραμένει αναξιοποίητο καθώς και το γεγονός ότι ούτε έχουν δοθεί επικαιροποιημένοι χάρτες για τον κίνδυνο πλημμυρών στην Ε.Ε. ούτε ποτέ αξιοποιήθηκαν τα χρήματα του ταμείου συνοχής για αντιπλημμυρικά έργα, ενώ ήταν διαθέσιμα. Αντίθετα το μόνο που έγινε είναι να διατεθούν 150εκ ευρώ στην ΓΕΚ Τέρνα για έργα που δεν φαίνεται να έγιναν ποτέ, ενώ εκατομμύρια ευρώ από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την προβολή του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλία, κυρίου Αγοραστού!

Όλα αυτά, συνδυαζόμενα με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός φέρθηκε σαν δικτάτορας τριτοκοσμικής χώρας, αφαιρώντας τον λόγο από την αντιπολίτευση που παραδοσιακά τον έχει το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε.