Έγραψαν κάποιοι με μπογιές στην είσοδο του γραφείου του υπουργού Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη, “Άδωνι, κάθαρμα! 13 να είναι οι ώρες σου”. Εκτός του ότι κάποιος φτωχός άνθρωπος θα καθίσει να τα καθαρίσει, που σημαίνει ότι δεν έκαναν και κάτι οι διαμαρτυρόμενοι, ο ίδιος ο Γεωργιάδης που κατέθεσε και τροπολογία (ντροπή) για τις τριετίες πάνω στο δικό του “φιλεργατικό” νομοσχέδιο είπε ότι δεν γίνεται έτσι ο δημοκρατικός διάλογος προσπαθώντας να βγει και από πάνω!!!

Είδατε εσείς κάποιο δημοκρατικό διάλογο; Υπήρχε περίπτωση τα συνδικάτα να δεχτούν αυτό το έκτρωμα; Μη γελιόμαστε. Η κυβέρνηση και ο υπουργός, απλά ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους τα συνδικάτα. Δεν υπήρξε, ούτε ήταν στο πρόγραμμα κάποιος διάλογος και μάλιστα δημοκρατικός. Η αλαζονεία του 41% δεν το επιτρέπει.

Τώρα, το πόσο υπέρ των εργαζομένων είναι αυτός ο νόμος φαίνεται από το πως τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι. 

Κάτω από το τιτίβισμα του υπουργού, διαβάζουμε την απάντηση ενός απλού εργαζόμενου… μεγαλοστελέχους ναυτιλιακής που λέει “Πάμε ακόμα πιο σταθερά τολμηρά μπροστά υπουργέ. Ούτε βήμα πίσω.” γιατί προφανώς το νομοσχέδιο είναι τόσο φιλεργατικό που ενισχύει την θέση του απέναντι στα αφεντικά του. 

Πραγματικά δεν μπορούμε να δούμε τον λόγο που διαμαρτύρονται οι άλλοι, οι φτωχοί, οι απλοί εργαζόμενοι. Ίσως να μην έχουν καταλάβει τις προθέσεις του υπουργού. Εξάλλου το είπε και ο ίδιος: “Το νομοσχέδιο είναι καλό και θα κριθεί θετικά αφού αφήνει τους εργαζόμενους να κάνουν νόμιμα πράγματα” που πριν απαγόρευε στους εργοδότες να τους κάνουν, όπως να τους έχουν με συμβάσεις μηδενικών ωρών, να τους βάζουν να δουλεύουν Κυριακές με μικρότερη αποζημίωση… να εργάζονται 13 ώρες κάθε μέρα για 6 μέρες και άλλα μεσαιωνικά. 

Μάλλον σωστά έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι τις προθέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης. Όσο για το ότι δεν βλέπει “να γίνεται καμιά συγκλονιστική διαδήλωση”, ίσως συμβαίνει γιατί οι απεργίες όπως του Μετρό κρίνονται ως καταχρηστικές και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν μουδιάσει από την ακρίβεια και τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση που δεν μπορούν να αντιδράσουν ούτε καν σε αυτά τα αίσχη. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες από όλα τα κόμματα να κατέβουν αύριο, 21 Σεπτεμβρίου, στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για το αντεργατικό έκτρωμα που ονομάζουν νομοσχέδιο. Καλούμε ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση να βάλει στην άκρη τα εσωκομματικά της και να βγει ενωμένη μαζί με τους πολίτες στο δρόμο. Να μην αφήσουμε το αφήγημα της κυβέρνησης να υπερισχύσει. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαιτεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και αφού νοιάζεται για τις οδηγίες της Ε.Ε. να εφαρμόσει μόνο αυτές και όχι ότι άλλο της ζήτησαν οι χρηματοδότες της να προσθέσει.