Τα ΜΜΕ βοηθούν να μεγεθυνθούν ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός με την ανακριβή παρουσίαση ή και παραποίηση γεγονότων. Μαζί έρχεται και η βοήθεια από την Ελληνική Αστυνομία που προσπαθεί να μειώσει την σοβαρότητα εγκλημάτων με στόχο το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, το φύλο, και την σεξουαλική κατεύθυνση.

Βλέπουμε επανάληψη της παραπληροφόρησης που επιχειρήθηκε με τον Λουκμάν, όταν 2 χρυσαυγήτες τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ ενώ  αυτός έκανε απλά ποδήλατο για να πάει στην δουλειά του. 

Αρχικά την περασμένη βδομάδα είχαμε δολοφονία ενός μετανάστη την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του. Ούτε διαπληκτισμός αλλοδαπών υπήρξε (ήταν 4 Έλληνες), ούτε πρόθεση ληστείας, καθώς το κινητό του 25άχρονου θύματος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Η υιοθέτηση της “υπερασπιστικής γραμμής” των 4 νέων δολοφόνων από την αστυνομία είναι σοβαρό ατόπημα. Είναι πολύ πιθανότερο να πρόκειται για στυγνή προμελετημένη δολοφονία με καθαρά ρατσιστικά κίνητρα. Θα μπορούσε το θύμα να είναι οποιοσδήποτε δεν περνούσε για Έλληνας ή Ευρωπαίος. Αρχικά τα ΜΜΕ μιλούσαν για διαπληκτισμό ανάμεσα σε 5 αλλοδαπούς και όταν αυτό δεν μπορούσε να κρατήσει νερά… μίλησαν για ληστεία.

Μετά είχαμε τον θάνατο 26 μεταναστών στο δάσος της Δασιάς από την φωτιά που προσπαθούσαν να αποφύγουν τις αρχές κατά την είσοδό τους στην χώρα, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούμε στα σύνορα. Και αυτοί κατηγορήθηκαν από ακροδεξιούς προπαγανδιστές και στα ΜΜΕ ως εμπρηστές. Αποδείχτηκε από βίντεο που έστελναν στους συγγενείς τους ότι μόνο αυτό δεν ήταν και οι “αποδείξεις” εμπρησμού ήταν καμένες κυψέλες μελισσών.

Τέλος είχαμε την δήθεν σύλληψη 25 μεταναστών από έναν φουσκωτό “πατριώτη επιχειρηματία” για δήθεν εμπρησμό. Φαίνεται να έφτιαξε μέχρι και μηχανισμό εμπρησμού από φωτογραφία που έχει βγάλει με τέσσερεις από τους μετανάστες (που φαίνεται να είναι οικογένεια με 2 παιδιά) δίπλα σε αφημένα λάστιχα που μετά βρέθηκαν να είναι στημένα ως μηχανισμός εμπρησμού. Και αντί τα ΜΜΕ να αναφέρουν τα πραγματικά δεδομένα που γνώριζαν μέχρι τότε και να περιμένουν την δικαιοσύνη να αποφασίσει, μιλούσαν για 13 εμπρηστές που συνελλήφθησαν επί τω έργω από τον “πατριώτη επιχειρηματία”. Ήδη 4 από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους γιατί ουδεμία σχέση έχουν με εμπρησμούς ενώ την Δευτέρα απολογούνται οι υπόλοιποι. Ο δε “επιχειρηματίας” είναι σε κατ’οίκον κράτηση μετά την απολογία του.

Δυστυχώς βλέπουμε και την ανάκαμψη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής υπό άλλο όνομα, με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, να διαφεντεύει την πολιτική ζωή του τόπου πίσω από τα σίδερα της φυλακής με την ανοχή της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των “δεξιών” κομμάτων.

Επίσης το κόμμα του Βελόπουλου, με αφορμή τις φωτιές, έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας με βουλευτές του να καλούν σε πογκρόμ αμέσως μετά από πρόκληση τού πωλητή κηραλοιφών και επιστολών του Χριστού ότι θα μηνύσει όποιον τους αποκαλέσει ακροδεξιούς. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν έχει καμία ανοχή για ρατσισμό, φασισμό και ναζισμό και ζητάει να ερευνηθούν πλήρως τα κίνητρα των δολοφόνων και των “πατριωτών” και η πιθανή σχέση τους με ακροδεξιές συμμορίες, οργανώσεις και κόμματα.