Το περιστατικό με την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στο γήπεδο του ΟΑΚΑ από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη και τους μπράβους του δίνει σε όλους μας μια δυνατή γροθιά στο στομάχι καθώς οδεύουμε βιαίως στη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου. 

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τη συνεχιζόμενη αύξηση των επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων. 

Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση καθώς και όλα τα κόμματα και πολιτικούς να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλάβουν αποφασιστική δράση για τη διασφάλιση της ελευθερίας του τύπουπου αποτελεί θεμελιώδη αξία μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε πλήρως τους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να εκπληρώνουν το κρίσιμο καθήκον τους, παρέχοντας ανεξάρτητη και αμερόληπτη ενημέρωση στην κοινωνία.

Είναι απαράδεκτο να ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν απειλές, εκφοβισμούς και φυσική βία από τους οικονομικά ισχυρούς.

Η ελευθερία του τύπου είναι μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα και κάθε προσπάθεια να περιοριστεί η δράση των δημοσιογράφων με βία και απειλές είναι απαράδεκτη και πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα και μηδενική ανοχή.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας