Αναζητώντας, ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τα αίτια της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού στο θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ειδικά μετά το Μάτι, διαπιστώσαμε κάτι που μας λυπεί πραγματικά. Αν και έγινε μία σοβαρή μελέτη για τα προβλήματα της δασοπυρόσβεσης, που περιείχε και ένα σύνολο από προτάσεις, και το πόρισμα (Πόρισμα Γκολντάμερ) παραδόθηκε (σύνδεσμος 1) στις 7 Φεβρουαρίου 2019, αυτό βρίσκεται πλέον ξεχασμένο  σε κάποιο υπουργικό συρτάρι. 

Ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,  είχε πει ότι θα μελετηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής για να διαμορφωθεί “κοινή αντίληψη για τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την Πολιτική Προστασία”.

Πράγματι έγινε η αρχική συζήτηση στην ειδική μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος, στις 17-4-2019 (σύνδεσμος 2). Όπως όλοι γνωρίζουμε όμως, μετά μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο,το πόρισμα και η σχετική συζήτηση ξεχάστηκαν και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ασχολήθηκε ξανά. 

Μήπως είναι ώρα, διερωτόμαστε ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, οι αρμόδιοι υπουργοί να βγάλουν από το συρτάρι το πολύ καλά τεκμηριωμένο αυτό πόρισμα και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των  προτάσεών του και στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα τις καταστήσουν πάγια πρακτική, αφήνοντας κατά μέρος τις επικοινωνιακές πομφόλυγες, και συνωμοσιολογίες;

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούμε το ζήτημα αυτό κατεπείγον. 

Σύνδεσμοι: