Με βαθιά θλίψη μάθαμε για τον θάνατο του Daniel Ellsberg, ενός ηρωικού πληροφοριοδότη που αποτέλεσε πρότυπο για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Η διοχέτευση των απόρρητων «Εγγράφων του Πενταγώνου» για τον πόλεμο του Βιετνάμ αποτέλεσε ένα ιστορικό γεγονός που αποκάλυψε τις αλήθειες και ανέδειξε τη σημασία της διαφάνειας και της ελεύθερης δημοσίευσης πληροφοριών.

Σήμερα, στο Κόμμα Πειρατών, συνεχίζουμε την αναγνώριση και την υπεράσπιση των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος, όπως ο Julian Assange και ο Edward Snowden. Αντιλαμβανόμαστε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν αυτοί οι πληροφοριοδότες στην αποκάλυψη αδικιών, παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπάτησης των πολιτικών ελευθεριών.

Στηρίζουμε πλήρως την αξία της ελεύθερης έκφρασης και το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν την αλήθεια. Καλούμε τις κυβερνήσεις και τις παγκόσμιες κοινότητες να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες και να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ελευθερία τους.

Ο Daniel Ellsberg αφήνει πίσω του ένα πολυτιμότατο παράδειγμα ανδρείας και ακεραιότητας. Τιμούμε τη μνήμη του και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία που τιμά τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία της πληροφόρησης. Ας ενώσουμε τις φωνές μας και να προωθήσουμε μια κουλτούρα που στηρίζει και προστατεύει τους πληροφοριοδότες για το κοινό καλό όλων μας.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συμμετέχει στις εκλογές της 25/6/2023 με την εκλογική συμμαχία Πράσινο & Μωβ!

Εικόνα από twitter AnythingToSay? Ο Ellsberg φωτογραφημένος με τους (από πάνω προς τα κάτω) με τους Snowden, Assange και Chelsea Manning.

Περισσότερες πληροφορίες: