Μία συμπολίτης μας στην Κω, άφησε την τελευταία της πνοή στο δρόμο για το νοσοκομείο, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό.

Η Κως είναι ένα νησί με 37000 μόνιμους κατοίκους που σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές θα έπρεπε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή, τουλάχιστον 4 ασθενοφόρα. Αυτό σημαίνει και 12 πληρώματα ασθενοφόρων για να καλυφθούν οι 3 βάρδιες. Η Κως διαθέτει 1 και μόνο ασθενοφόρο.

Στην τύχη λοιπόν αφήνουμε την υγεία των κατοίκων των νησιών. Ο πρώτος θα εξυπηρετηθεί. Ο επόμενος θα κινδυνέψει ή θα χάσει την ζωή του όπως συνέβη σε αυτό το περιστατικό.

Και φυσικά δεν είναι μόνο ο αριθμός των ασθενοφόρων, είναι και η διαχείρισή τους που έχει προβλήματα. Πολλές φορές τα υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν έχουν ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν ή δεν έχουν διαθέσιμο πλήρωμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει επιτέλους. Δεν θα αλλάξει όμως με τους διαχειριστές της εξουσίας που εναλλάσσουμε τόσα χρόνια. Δεν άλλαξε μέχρι σήμερα. Γιατί να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο;

Μόνο στο συνασπισμό Πράσινο & Μωβ θα ακούσετε λύσεις για τα πραγματικά θέματα που απασχολούν και την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον του πολίτη.

Στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου έχετε τι να ψηφίσετε. Πράσινο & Μωβ.