Mikulas Peksa, Ευρωβουλευτής του κόμματος Πειρατών Τσεχίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PP-EU),

Το «Πράσινο και Μωβ» είναι η εκλογική συμμαχία 7 κομμάτων, στην οποία συμμετέχει και το κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Π. Πετροπούλου, Θ. Χάτζιος, Θ.Γούναρης , Μέλη Διοικούσας Επιτροπής ΠΕΙΡ

Όπως είναι γνωστό, εκτός του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, στο “Πράσινο & Μωβ” συμμετέχουν τα κόμματα

“Πράσινοι”

“Οικολόγοι Πράσινοι”

“Πράσινοι – Αλληλεγγύη”

“Κόμμα για τα Ζώα”

“Βολτ Ελλάδας”

“Οικοφεμινιστικό quiνημα ΚΥΚΛΟΣ”

Πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, στην Ε.Σ.Η.Ε.Α., έγινε η παρουσίαση της συμμαχίας με τη συμμετοχή των συνεπικεφαλής και συνεκπροσώπων τύπου, καθώς και των εκπροσώπων των κομμάτων που τη συναποτελούν.

Ο Mikulas Peksa, Ευρωβουλευτής του κόμματος Πειρατών Τσεχίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PP-EU), ήταν ο μοναδικός Ευρωβουλευτής από την Ευρωομάδα των Greens/EFA (Πράσινων/EFA), ο οποίος έστειλε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό και προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στους Greens/EFA, που είναι είναι η 4η σε δύναμη πολιτική Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (διαθέτει 72 Ευρωβουλευτές), ανήκουν τα περισσότερα από τα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική συμμαχία «Πράσινο & Μωβ».

Σημειώνεται δε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα Πειρατών συμμετέχει με 4 Ευρωβουλευτές στην ομάδα των Πράσινων/EFA.

Ο M. Peksa στο χαιρετισμό του είπε τα εξής:

«Αγαπητοί μου Έλληνες Πειρατές,

Σας στέλνω τους θερμούς χαιρετισμούς μου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έμαθα για τη συμμαχία που φτιάξατε μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα. Βλέπω τη συμμαχία σας ως ένα φάρο στη μάχη ενάντια στη διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας, τόσο σε ελληνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ελπίζω να πετύχετε, διότι η Ελλάδα και η Ευρώπη σας χρειάζεται».

Θανάσης Χάντζιος, μέλος της Δ.Ε. του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Ο Θανάσης Χάντζιος, μέλος της Δ.Ε. του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και υποψήφιος διδάκτωρ πληροφορικής, τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη τύπου:

«Από την πρώτη εκλογή Ευρωβουλευτή από το Κόμμα Πειρατών της Σουηδίας, το 2009, ως Πειρατές συμμετείχαμε στο Ευρωπαϊκό Κόμμα των Greens/EFA. Έτσι κι εδώ, έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, δίνουμε το παρών σε αυτή τη συμμαχία του “Πράσινο και Μωβ”. Ερχόμαστε να βάλουμε το λιθαράκι μας για ανοιχτές πατέντες, κόντρα στα συμφέροντα των ολίγων και προς όφελος όλων των ανθρώπων. Όσον αφορά στην υγεία, προτάσσουμε τη μελέτη και ανάλυση του τρίπτυχου “περιβάλλον – ζώα – άνθρωποι”. Έχουμε μέχρι σήμερα δώσει πολύ μεγάλη μάχη για να σπάσουν τα κλουβιά – κολαστήρια των ζώων, τα οποία λειτουργούν και ως εκκολαπτήρια νέων ιών. Επιπλέον, ζητάμε πλήρη διαφάνεια των διαδικασιών. Τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Λέμε ρητά “τέλος στις παρακολουθήσεις των πάντων” και διεκδικούμε την άμεση προστασία των προσωπικών δεδομένων και του προσωπικού βίου, κόντρα στα πρόσφατα κυβερνητικά έκτροπα, που δε σάστισαν ούτε στο να διαρρεύσουν δημόσια τα προσωπικά δεδομένα ενός παιδιού που έχει βιαστεί κατ’ εξακολούθηση. Τέλος διεκδικούμε την άμεση θέσπιση του όρου της “γυναικοκτονίας” ως ξεχωριστό ποινικό αδίκημα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να μελετηθεί το φαινόμενο σε βάθος, με τελικό στόχο την πρόληψή και την εξάλειψή του. Αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας: οικογενειακής, σχολικής και τέλος κοινωνικής. Να βάλουμε τώρα ΤΕΛΟΣ στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών!»

Περισσότερα

Συμμαχία Πράσινο και Μωβ: στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στη συνέντευξη τύπου – παρουσίαση της συμμαχίας “Πράσινο & Μωβ”

Οι συν-επικεφαλής της συμμαχίας “Πράσινο & Μωβ”
Βασιλική Γραμματικογιάννη
Δομήνικος Κυριάκος Χρυσίδης