Με  βαθιά συγκίνηση  αποχαιρετάμε κι εμείς τη Φώφη Γεννηματά , ένα πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας, αισιοδοξίας και διακριτικότητας αλλά και μια αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγο και πολιτικό.
Μια γυναίκα πολιτικό που διακρινόταν για το δημοκρατικό της ήθος, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητά της , την ειλικρίνεια. αλλά και την  αισιοδοξία ναν άνθρωπο με έμφυτη ευγένεια.
 Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε τη δοκιμασία της με τρόπο υποδειγματικό.
 Στην προσωπική της ζωή, είχε τη γενναιότητα να μιλήσει δημόσια από την αρχή για τη μάχη της με τον καρκίνο, να τη δώσει για χρόνια χωρίς να πάψει να ζει όπως πριν, και να γίνει θετικό πρότυπο για χιλιάδες γυναίκες και άνδρες με καρκίνο.
 Στη δημόσια παρουσία της κέρδισε τον σεβασμό όλων με την αξιοπρέπειά της και την ουσιαστική δουλειά της, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και  πολιτικούς. 
 Πριν φύγει, πρόλαβε να είναι η πρώτη πολιτική αρχηγός που προσπάθησε να ευθυγραμμίσει το πρόγραμμα του κόμματός της με τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στην Ε.Ε. και υποστήριξε με θέρμη τα γυναικεία δικαιώματα, το ελληνικό #metoo, την ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης, την πραγματική εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης , την θέσπιση της γυναικοκτονίας ως ξεχωριστό ποινικό αδίκημα , την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την εναρμόνιση του με τις σύγχρονες απαιτήσεις, τη μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων για τις πατέντες στα φάρμακα και τα εμβόλια για τη πανδημία  προς όφελος της δημόσιας υγείας.
Το Κόμμα  Πειρατών Ελλάδας  εκφράζει τα  θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στο Κίνημα Αλλαγής.