Θα δρέψουν τους καρπούς των δημοσκοπήσεων τα μεγάλα κόμματα Πειρατών στην Ευρώπη; 
Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί αυτό το φθινόπωρο από τους εκατομμύρια εκλογείς που θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τις νέες κυβερνήσεις των χωρών τους.
Σε εκλογικό αναβρασμό βρίσκονται 3 από τα μεγαλύτερα κόμματα Πειρατών στην Ευρώπη με εκλεγμένους αντιπροσώπους στις χώρες τους και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Πρόκειται για τα κόμματα Πειρατών Ισλανδίας, Γερμανίας και Τσεχίας.
Μεγάλες πιθανότητες έχουν οι Τσέχοι Πειρατές να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού, ακόμα και με πρωθυπουργό Πειρατή, κατακτώντας νέες κορυφές για το Πειρατικό κίνημα, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι οι Πειρατές στην Ισλανδία θα διατηρήσουν ή/και θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους. 
Ισλανδοί και Τσέχοι Πειρατές διαθέτουν βουλευτές στα κοινοβούλια των χωρών τους, με τους Τσέχους να έχουν και 3 Πειρατές Ευρωβουλευτές. 
Από τα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων φαίνεται πως αυτά τα 2 κόμματα Πειρατών όχι μόνο θα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους αλλά και θα τις αυξήσουν εντυπωσιακά στις εκλογές που θα γίνουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου ως τις αρχές Οκτωβρίου.
Την ίδια περίοδο και οι Γερμανοί Πειρατές που διαθέτουν ένα Πειρατή Ευρωβουλευτή, δίνουν τη μάχη των εθνικών εκλογών σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα τους. 
Κάθε κόμμα Πειρατών έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, προφίλ και εκλογική επιρροή ανάλογα με τη χώρα δραστηριότητας του.
Τα κόμματα Πειρατών που μπαίνουν στη μάχη των εθνικών εκλογών Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Οι Νορβηγοί Πειρατές μπαίνουν πρώτοι στη δοκιμασία της κάλπης συμμετέχοντας στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στις 13.9.2021.
Το κόμμα Πειρατών Νορβηγίας (PP-NO) έχει να αντιμετωπίσει κόμματα που ιδρύθηκαν από τη δεκαετία του 1880 (!) και συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμα στην εξουσία!
Το κόμμα Πειρατών Νορβηγίας έχει συμμετάσχει και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές 2013 & 2017 συγκεντρώνοντας ποσοστό από 0,30% ως 0,10%.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Στην Ισλανδία οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 25.9.2021
Το κόμμα Πειρατών Ισλανδίας (PP-IS) στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει ποσοστά άνω του 11% – έφθασε και το 14% στις αρχές της χρονιάς – και αναμένεται ότι θα αυξήσει τη δύναμη του (από το 9,2% που έλαβε στις εκλογές του 2017). 
Σήμερα διαθέτει 6 βουλευτές και αν επιβεβαιωθεί το ποσοστό των δημοσκοπήσεων, τότε αναμένεται ότι θα εκλέξει περισσότερους από 7 βουλευτές.
Στην Ισλανδία οι Πειρατές έχουν καθιερωθεί στην πολιτική σκηνή καθώς μονίμως από το 2013 ως σήμερα εκλέγουν βουλευτές.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στη Γερμανία εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 26.9.2021
Το κόμμα Πειρατών Γερμανίας (PP-DE) ελπίζει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 0,5% ώστε να εξασφαλίσει κρατική χρηματοδότηση. 
Την ίδια ημερομηνία γίνονται εκλογές για την ανάδειξη των βουλευτών του Τοπικού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο και το PP-DE συμμετέχει και σε αυτές τις εκλογές. 
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2011 στο κρατίδιο του Βερολίνου είχαν εκλεγεί 15 Πειρατές βουλευτές, με το PP-DE να συγκεντρώνει 8,9% των ψήφων.
Στις 10 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυση του PP-DE.
ΤΣΕΧΙΑ
Στην Τσεχία οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 8 & 9.10.2021
Το κόμμα Πειρατών Τσεχίας (PP-CZ) το Μάρτιο ανακοίνωσε εκλογική συνεργασία με το κόμμα STAN (το «κόμμα των Δημάρχων» που υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση) και ως το τέλος Ιουνίου ο συνασπισμός αυτός εμφανιζόταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις.
Το PP-CZ διαθέτει 22 Πειρατές βουλευτές στην Τσέχικη Βουλή και θεωρείται από τους διεκδικητές των εκλογών, με ανοικτά τα ενδεχόμενα συμμετοχής σε κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και πρωθυπουργικής θητείας!
Δηλαδή, δεν αποκλείεται να πανηγυρίσουμε φέτος τον πρώτο Πειρατή Πρωθυπουργό στην ιστορία και την ιστορία του Πειρατικού κινήματος που μετρά 15 χρόνια από την ίδρυση του.