“Δεν έχουμε κανένα σχέδιο για τη διάσωση και την προστασία σου, τόσο τη δική σου όσο και των συγγενικών προσώπων σου, των γνωστών και των φίλων σου. Πρώτα – πρώτα, δεν έχουμε τα απαραίτητα μέσα και μετά, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την κλιματική αλλαγή! Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτήν και μην ρωτάς ποιος την προκάλεσε. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν είναι ώρα για ερωτήσεις. Απλά, αν σου έρθει μήνυμα στο κινητό σου από το 112 τρέξε να σωθείς. Κόψε τον λαιμό σου και τρέξε να σώσεις ότι μπορείς. Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε για τίποτα, αν θα έχεις ρεύμα, αν θα έχεις νερό! Δεν ξέρουμε αν σε λίγο θα έχεις καθαρό αέρα να αναπνεύσεις και αν θα μπορείς να κυκλοφορείς έξω ελεύθερος! Ναι, μην απορείς! Τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα! Γι’ αυτό να είσαι έτοιμος να τα βγάλεις πέρα μόνος σου! Μην ρωτάς γιατί! Δεν είναι ώρα για τέτοιες ερωτήσεις και μην διανοηθείς να τις θέσεις ποτέ στο μέλλον! Η ώρα σου πλησιάζει! Ο χρόνος σου τελειώνει!” 

Βγάλτα πέρα μόνος σου! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μέσω του διαγγέλματος του απευθυνόμενος προς τους πολίτες. 

Ως κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναρωτιόμαστε: Αξίζουν οι πολίτες της χώρας μας να έχουν τέτοια μεταχείριση από το κράτος;

 

Να αφήνονται στο έλεος της φωτιάς και των καιρικών συνθηκών αβοήθητοι χωρίς ελπίδα; 

Η κυβέρνηση πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία μέσω παραποιημένων ειδήσεων και ενημερώσεων σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στις εστίες των πυρκαγιών; 

Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μάσησαν τα λόγια τους στην κριτική και hashtags με το όνομα του πρωθυπουργού και υβριστικό περιεχόμενο δυστυχώς  ανέβηκαν στις υψηλές θέσεις των τάσεων. 

Ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με τις δηλώσεις τους προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και προκαλούν την οργή τους τη στιγμή που καταστρέφεται η ζωή και το μέλλον τους . 

 

Ως κόμμα Πειρατών αμφισβητούμε την παρούσα κατεστημένη πολιτική ορθότητα. Οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό κράτος, που να ακούει τους πολίτες και να στέκεται δίπλα τους.

Ένα κράτος καθαρό, διαυγές, διάφανο. Οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκους φόρους και δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν που θα πάνε τα χρήματα τους τα οποία διαχειρίζεται εν λευκώ η εκάστοτε εξουσία. 

Πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν με άμεση συμμετοχή για το που θα πάνε τα χρήματα από τους φόρους τους

Η Φορολογική Ψήφος μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια φορολογική δήλωση και να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν οι ίδιοι τους τομείς που επιθυμούν να δαπανηθούν τα χρήματα από τους φόρους που πληρώνουν στο κράτος. 

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: Οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν που θα πηγαίνουν τα χρήματα από τους φόρους τους

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί ότι το μέλλον της χώρας μας θα είναι τα αποκαΐδια όσο συνεχίζουμε να δίνουμε την εξουσία σε πολιτικές οικογένειες και τα κόμματα τους 

Γινόμαστε μάρτυρες μιας περιβαλλοντικής καταστροφής με ανυπολόγιστη αξία.

Καλούμε τους πολίτες σε συνειδητή αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς που να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από κάθε πλευρά και ειδικά από την κυβέρνηση που αποτελεί μέρος του προβλήματος.