Αντιδημοφιλής και αντιπαθής είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κακή εικόνα του οποίου βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν τη διάθεση της κοινής γνώμης για τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι δημοσιεύσεις του προκαλούν πλημμύρα από χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις πολιτών που επιλέγουν το εικονίδιο «έλεος!» στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας στους κυβερνητικούς χειρισμούς και επιλογές.
Για παράδειγμα, στο διάγγελμα του για “αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία” στο facebook (9/3), σε σύνολο 79.000+ αντιδράσεων, το εικονίδιο “έλεος!” εμφανίζεται 59.572 φορές και το “χαχα!” 5.851 ενώ υπάρχουν πάνω από 24.000 σχόλια και πάνω από 1.600 κοινοποιήσεις, κυρίως με αρνητικά σχόλια.
Οι αντιδράσεις είναι ανάλογες στις περισσότερες από τις δημοσιεύσεις του και προκαλούν τη γενική θυμηδία των χρηστών οι οποίοι με την τακτική τους προσδίδουν μια άλλη προοπτική σχετικά με την πίεση που ασκούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους πολιτικούς.
Οι αντιδράσεις και τα περιπαικτικά, ειρωνικά ακόμα και υβριστικά σχόλια των πολιτών στο προφίλ του πρωθυπουργού στο facebook είναι η καλύτερη δημοσκόπηση για το πώς αισθάνεται ο κόσμος τόσο για τον ίδιο όσο και τη γενικότερη πολιτική του.
Και οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο ώστε η εικόνα αυτή να γίνει αντιληπτή και από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.
Σα να μην έφτανε μόνο αυτό ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν κακό στη δημοκρατία”.
Το δυστύχημα είναι ότι όχι μόνο ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση του δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η οικογενειοκρατία και οι αιώνιοι βουλευτές κάνουν κακό στη δημοκρατία καθώς αποτελούν το μεγάλο καρκίνωμα της χώρας μας. 
Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αχαρτογράφητα νερά για τον Πρωθυπουργό που βλέπει το διαδίκτυο ως “ακόμα ένα κανάλι” για να περάσει τις θέσεις του χωρίς σχολιασμούς και αντιδράσεις, όπως στα παρωχημένα μέσα της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου. 
Με την απενεργοποίση σχολιασμού στο προφίλ του, επισφραγίζει και τη λογοκρισία, απαγορεύοντας στους πολίτες να εκφράζουν τη γνώμη τους!
Με αυτά τα δεδομένα η παρούσα κυβέρνηση παίρνει άριστα στις κατηγορίες της αποτυχίας, της αλαζονείας και του αυταρχισμού. 
Αλλά το  πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτή η κυβέρνηση.  
Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις αποφάσεις που πήραν για εμάς, χωρίς ποτέ να ζητήσουν την έγκριση και συγκατάθεση μας, έχουν επιβαρύνει αβάσταχτα τον προϋπολογισμό και έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στη φτωχοποίηση. 
Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλεί την ελληνική κοινωνία να εγκαταλείψει συνειδητά το ισχύον πολιτικό σύστημα και το ψευδεπίγραφο και πεπαλαιωμένο δίλημμα αν θα πάμε “δεξιά” ή “αριστερά”. 
Το δίλημμα είναι αν θέλουμε λύση οριστική ή όχι. 
Δηλαδή, αν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά γυρίζοντας την πλάτη μας στο παρελθόν ή θα παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.