Την τελευταία εβδομάδα σύσσωμη η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας αναχρονιστικών πρακτικών και μεθόδων που ανήκουν σε σκοτεινές εποχές της Ιστορίας.

Όταν ο “κύριος” Πρωθυπουργός λέει: “Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω”, πόσο πίσω εννοεί; Γιατί ήδη έχει γυρίσει πίσω το χρόνο πάνω από 3 δεκαετίες με τη βοήθεια του πρώην σοσιαλιστή υπουργού Προστασίας του Πολίτη [1]!

Η αστυνομία κατά την “δεξιά” κυβέρνηση υπάρχει για να ασκεί βία και όχι για να προστατεύει τους πολίτες; Αυτά που είδαμε να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας στην Νέα Σμύρνη δεν δικαιολογούνται από καμία “νόμιμη” άσκηση βίας από την πλευρά της αστυνομίας. Ποιον ακριβώς “προστάτευε” η αστυνομία εκεί;

Το πρόβλημα δυστυχώς είναι συστημικό. Στην αστυνομία διεισδύουν,με συνειδητή γνώση της εκάστοτε κυβέρνησης, ακροδεξιοί, χουντικοί και διάφοροι με φασιστική νοοτροπία και ψυχολογικά προβλήματα, που τα βγάζουν πάνω στους πολίτες και δυστυχώς φαίνεται να τους καλύπτουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Η αστυνομία ΔΕΝ υπάρχει για να τιμωρεί. Την τιμωρία την ορίζει ο νόμος και την αποδίδει η δικαστική εξουσία. Μόνο για να προστατεύει υπάρχει η αστυνομία. Η άσκηση βίας από την αστυνομία δικαιολογείται μόνο για την προστασία ζωής άλλου πολίτη ή αυτοπροστασία. Δεν δικαιολογούνται επιθέσεις με οχήματα, και ξυλοδαρμοί ακινητοποιημένων ατόμων. Αυτοί οι αστυνομικοί που υπέπεσαν σε τέτοια αδικήματα πρέπει να απολύονται και να δικάζονται σύμφωνα με τον νόμο για άσκηση έκνομης βίας.

Μετά λύπης, είδαμε τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τα γεγονότα από τη δική τους οπτική γωνία, παρά τα βιντεοσκοπημένα από τους παρευρισκόμενους πολίτες ντοκουμέντα. Σε συνδυασμό με την ξεδιάντροπη λογοκρισία που υπέστησαν χρήστες και φωτορεπόρτερ σε γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρωτιόμαστε για την πολιτική κατεύθυνση που χαράζει η Νέα Δημοκρατία (πόσο ειρωνικό φαντάζει τώρα το όνομα της παράταξης;) και την κατάσταση στην οποία επιθυμεί να ωθήσει μια ολόκληρη χώρα.

Δεν θα αρκεστούμε σε αερολογίες και μισόλογα. Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και το μήνυμα ξεκάθαρο: Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία και οδηγεί τον κόσμο σε ακραίες καταστάσεις. Εφόσον διαχωρίζουν τη θέση τους από τον “απλό λαό” – όπως φαίνεται να μας θεωρούν, μιας και αγαπούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας – οφείλουμε να σταθούμε απέναντί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και αναδημοσιεύοντας όσο μπορούμε τα πραγματικά γεγονότα ώστε να μην μπορεί να πει κανείς και καμία “δεν ήξερα / δεν άκουσα / δεν είδα”. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπορούν να γίνουν και με ασφάλεια για την υγεία του κοινωνικού συνόλου, παρά τις αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την πανδημία για να κάμψει οποιαδήποτε δημοκρατική αντίρρηση στα σχέδιά της.

Οι Πειρατές ήταν, είναι και θα είναι έξω από έναν ξεπερασμένο πολιτικό άξονα. Είμαστε ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, κατοικούμε σε κάθε γειτονιά της και πιστεύουμε στον άνθρωπο, όχι σε “χρώματα” και κομματικές παρατάξεις. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο γνώμονας για κάθε πράξη μας.

Οι πολίτες πλέον ΔΕΝ διχάζονται, σε όλες τις γειτονιές έχουν γνώση και κρίση για το ποια είναι η αστυνομία του σήμερα!

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

[1] https://twitter.com/i/status/1369695422642597891