Αυτή την περίοδο έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτων και τραγελαφικών γεγονότων σχετικά με την πορεία ενός ιού που πλέον έχει μεταφερθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας επιμένουμε ότι ο πολίτης πρέπει να εμπιστευτεί την επιστήμη και κανέναν άλλο για την ενημέρωσή του ως προς την αντιμετώπιση, όχι μόνο του συγκεκριμένου ιού, αλλά και οποιουδήποτε ζητήματος Δημόσιας Υγείας.

Μπορεί να σεβόμαστε το δικαίωμα όλων στην άποψή τους και στην πίστη τους, αλλά αυτό το δικαίωμα δεν επεκτείνεται σε επικίνδυνες δηλώσεις περί ανοσίας λόγω θρησκευτικών τελετών και μυστηρίων ή στην ανοχή εγκληματικών εγκυκλίων από πνευματικούς ηγέτες για το ότι τάχατες η δική τους πίστη προστατεύει από μία βιολογική απειλή. Απορούμε δε με το επίσημο κράτος που δεν έχει φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης τέτοια άτομα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν αυτό που λένε οι ειδικοί. Πλένουμε τα χέρια μας συχνά και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά. Βάζουμε μπροστά στο στόμα μας το χέρι ή ένα μαντίλι όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε. Αποφεύγουμε χώρους όπου συνωστίζονται πολλά άτομα. Αν έχουμε υποψία ότι έχουμε μολυνθεί από τον ιό, φοράμε μάσκα. Το θέμα δεν είναι μόνο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους. Αν εμείς είμαστε ασυμπτωματικοί, μπορούμε κάλλιστα να μεταφέρουμε τον ιό σε κάποιον που έχει προβλήματα υγείας και να τον καταδικάσουμε, ενώ εμείς δεν θα καταλάβουμε παρά κάτι που θα μοιάζει σαν μια απλή γρίπη. Καλούμε το τετραψήφιο αριθμό 1135 και επικοινωνούμε με τα κέντρα αναφοράς

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας