Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών για τον αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό της από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε  τον εντελώς αδικαιολόγητο, αυθαίρετο, παράνομο και αντισυνταγματικό αποκλεισμό της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Κρίνουμε ως απαράδεκτο, σκόπιμο και πολιτικά εκδικητικό τον αποκλεισμό αυτό για τους εξής συγκεκριμένους λόγους:

Α. Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (με τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» Νίκο Χουντή). Γι’ αυτό το λόγο η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρέπειμε βάση το σχετικό νόμο για τη διενέργεια των ευρωεκλογών στη χώρα μας (άρθρο 28, εδάφια 4,5,6 του νόμου 4255/2014), να συμμετέχει στη διακομματική επιτροπή. Επίσης η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με βάση την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 243, 245, 248, 249, 250, 255/2012, δικαιούται αντίστοιχη προβολή των θέσεων και των δραστηριοτήτων της με αυτή των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Β. Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι ένας πολιτικός φορέας με μεγάλη δράση και παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή και συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 2,9%, δηλαδή μένοντας οριακά εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου με ένα άκρως αντιδημοκρατικό όριο ενός απαράδεκτου εκλογικού νόμου.

Γ. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον αποκλεισμό της Λαϊκής Ενότητας από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αποφάσεις που αφορούσαν προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετείχαν πολιτικές δυνάμεις και χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Δ. Η κυβερνητική αυτή απόφαση έρχεται ως συνέχεια του προκλητικού αποκλεισμού μας απότ τα περισσότερα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ιδιοκτησίας ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, που διαπλέκονται με την κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα και κυρίως με εντολή της κυβέρνησης από την κρατική ΕΡΤ.

Ε. Επίσης, αυτός ο αποκλεισμός μας έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης πολιτικής  ατιμίας εις βάρος μας και ιδιαίτερα σε βάρος του Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου μας Π. Λαφαζάνη που υφίσταται αστυνομικές και δικαστικές διώξεις με τέσσερις απαράδεκτες δικογραφίες κατασκευασμένες στα άδυτα του Μαξίμου και από ένα αμαρτωλό και τρισάθλιο εμφυλιακού τύπου Τμήμα της Ασφάλειας για «την Προστασία του Κράτος και του Πολιτεύματος», αλλά και σε βάρος δεκάδων μελών της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΤΗΤΑΣ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που διώκονται με τον ίδιο τρόπο. Η εκκρεμότητα μέσα σε προεκλογική περίοδο αυτών των δικογραφιών αποτελεί ωμή πολιτική διάκριση σε βάρος της ΛΑ.Ε, αντιδημοκρατική εκτροπή και νόθευση της εκλογικής διαδικασίας.

ΣΤ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι περισσότερες δημοσκοπικές έρευνες που δημοσιοποιούνται για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε δεν συμπεριλαμβάνουν καν τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. στις ερωτήσεις/ απαντήσεις τους, ενώ λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως ανεξάρτητο έλεγχο, χειραγωγώντας με βάση σκοπιμότητας την κοινή γνώμη και με κύριο στόχο την περιθωριοποίηση των δημοκρατικών αντιμνημονιακών και μη συστημικών δυνάμεων.

Ζ. Είναι επίσης σαφές ότι μας αποκλείουν από τη διακομματική επιτροπή, γιατί εμείς έχουμε θέσει δημοσίως  ερωτήματα για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία των διαδικασιών που ακολουθούν οι εξουσιοδοτημένες εταιρείες για την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι οποίες επιλέγονται με έναν τρόπο αδιαφανή και δραστηριοποιούνται χωρίς έλεγχο. Διεκδικούμε να έχουν όλα τα κόμματα πρόσβαση στο λογισμικό και τον έλεγχο αυτών των εταιρειών κατά την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης να μας αποκλείσουν από την διακομματική επιτροπή για τις ευρωεκλογές έχει στόχο τον αποκλεισμό και τη φίμωση της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και αποτελεί συνέχεια των μεθοδεύσεων νόθευσης της πορείας προς τις εκλογές και των αποτελεσμάτων τους. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή αυτής της ακραίας αντιδημοκρατικής απόφασης και την κανονική και ολοκληρωμένη συμμετοχή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της αντιδημοκρατικής αυτής απόφασης.