Την εκλογή 5 Πειρατών Ευρωβουλευτών από 2 χώρες προβλέπει έκθεση της Μονάδας Παρακολούθησης της Κοινής Γνώμης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περισσότερο γνωστής ως “Ευρωβαρόμετρο”.

Το “Ευρωβαρόμετρο” προσφέρει μια εμπεριστατωμένη επισκόπηση δημοσιοποιημένων εθνικών δημοσκοπήσεων σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με την “Έκθεση σχετικά με τις μεταβολές του πολιτικού σκηνικού”, με ημερομηνία 18/4/2019, αναμένεται το κόμμα Πειρατών Τσεχίας με 16,5% να εκλέξει 4 Ευρωβουλευτές και το κόμμα Πειρατών Γερμανίας με 0.80% να διατηρήσει την έδρα που κατέχει από το 2014.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά στη χώρα μας, για την πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση προβλέπει την εκλογή ενός Ευρωβουλευτή (με ποσοστό 3,2%) από το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, με το οποίο συνεργάζεται εκλογικά το κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Στην περίπτωση αυτή η συμμετοχή των Πειρατών στο Ευρωκοινοβούλιο θα διερυνθεί κατά μια επιπλέον χώρα.

Στις φετινές Ευρωεκλογές συμμετέχουν 11 κόμματα Πειρατών με κοινό εκλογικό πρόγραμμα, 3 από αυτά, της Ελλάδας, της Ολλανδίας και της Σλοβενίας σε συνεργασία με άλλα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις Ευρωεκλογές του 2014, περισσότεροι από 865.000 Ευρωπαίοι πολίτες ψήφισαν στη χώρα τους υπέρ των κομμάτων Πειρατών.

Περισσότερα

Προβολή εδρών της επόμενης σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Έκθεση σχετικά με τις μεταβολές του πολιτικού σκηνικού (18/4/2019, αγγλικά)

Τα κόμματα Πειρατών και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές 2019

Ευρωεκλογές 2014 – Αποτελέσματα κομμάτων Πειρατών