Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πολίτες που αντιδρούν με επιχειρήματα είναι όχλος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα απάντησε στον αντιπρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, σε ερωτήματα σχετικά με το άρθρο 13 και 11 του νέου προς ψήφιση κανονισμού για τα πνευματικά δικαιώματα με αυτό το άρθρο. (σ.σ. Το άρθρο αφαιρέθηκε στις 17/2 αλλά μπορείτε να το βρείτε εδώ) Στα Ελληνικά ο τίτλος μεταφράζεται “Η οδηγία για τα Πνευματικά δικαιώματα: Πως είπαν στον όχλο να σώσει τον δράκο και να σφάξει τον Ιππότη.”

Όχλος λοιπόν, σύμφωνα με το άρθρο που απαντάει επίσημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, είμαστε οι πολίτες που έχουμε συγκεκριμένα ερωτήματα και αντιρρήσεις πάνω στα άρθρα 11 και 13!!!

Είμαστε όχλος κύριοι και μας είπαν άλλοι τι να πούμε στην πεφωτισμένη ελίτ μας.

Μία συγνώμη και ένα κατέβασμα του επαίσχυντου άρθρου είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν έχει πραγματικά επιχειρήματα καλύτερα μην λέει τίποτα. Οι αντιδράσεις των ενημερωμένων πολιτών δεν έχουν να κάνουν με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων που την θεωρούμε υποχρέωση, αλλά με την εφαρμογή αυτόματων φίλτρων που αδυνατούν να ξεχωρίσουν νόμιμο από παράνομο περιεχόμενο και την όλη διαδικασία