Πανό με τον τίτλο “ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” σήκωσε στην διάρκεια της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, κύριος Σαρίδης.

Η δράση πολιτικού ακτιβισμού του βουλευτή Θεσσαλονίκης Σαρίδη Γιάννη οργανώθηκε σε συνεννόηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος με κίνητρο και σκοπό την προάσπιση της Δημοκρατίας και με μοναδικό αίτημα την άμεση προκήρυξη διεξαγωγής δημοψηφίσματος .

Η δημοκρατική, πολιτική αυτή δράση εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική θέση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος, που με ειλικρινή σεβασμό προς την Δημοκρατία αγωνίζεται για την μετάδοση του πολιτικού μηνύματος περί της αδιαμφισβήτητης ανάγκης λήψης μέτρων για την ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοκρατίας και των θεσμών της, την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες σχολεία -γυμνάσια και λύκεια- της Μακεδονίας βρίσκονται υπό μαθητική κατάληψη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την αντίθεση τους κατά της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας και κατά της κύρωσης της συνθήκης των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων.

Με την δράση μας επιδιώκουμε να στείλουμε ένα δημοκρατικό μήνυμα στους καταληψίες μαθητές της Μακεδονίας, πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η στοχοποίηση της Δημοκρατίας και όχι αυτά που συμβαίνουν κόντρα στην θέληση των Ελλήνων και δεν μπόρεσε να τα εμποδίσει, όπως η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είμαστε κατά του τρόπου με τον οποίο παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας, διότι αγνοήθηκε ο ελληνικός λαός που θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να εκφραστεί μέσα από ένα δεσμευτικό δημοψήφισμα. Είμαστε υπέρ της συμμετοχικής Δημοκρατίας, υπέρ της τήρησης του Ελληνικού Συντάγματος, υπέρ του Κοινοβουλευτισμού.

Όχι στη Βία. Όχι στο Μίσος και την Διχόνοια. Ο μεγαλύτερος εχθρός για την Δημοκρατία είναι η Αποχή και ο μεγαλύτερο κίνδυνος για την Ελλάδα η Διχόνοια. εκ μέρους των Πειρατών