Πηγή: https://www.cartoonmovement.com/cartoon/4154

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί πως η προεδρική πράξη στην Ιταλία, με την αποπομπή της νέας κυβέρνησης, πριν καν την ορκωμοσία των υπουργών της, αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία και τη κυριαρχία των λαών στην Ευρώπη . Αν και ο Ιταλός πρόεδρος, σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την υπουργοποίηση για λόγους εθνικού συμφέροντος, η συγκεκριμένη χρήση του δικαιώματος αυτού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει καθώς παρατείνει το κλίμα αβεβαιότητας και προκαλεί άμεσα ζημιά στην Ιταλική και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία που υποτίθεται ότι προστατεύει.

Η στάση αυτή του Ιταλού προέδρου Ματαρέλα, που φαίνεται να έθεσε το αξίωμά του στην υπηρεσία της πολιτικής ελίτ των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σε συνδυασμό με την φράση του επιτρόπου προϋπλογισμού της Ε.Ε., Γκίντερ Έτινγκερ, “Οι αγορές θα διδάξουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν το σωστό” , κάνει καταφανές ότι η Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι σήμερα είναι δυο έννοιες ασύμβατες. Την δημοκρατία και το δικαίωμα τον λαών στον αυτοπροσδιορισμό έχουν αντικαταστήσει οι μηχανισμοί των “αγορών”, που σημαίνει τα συμφέροντα των ισχυρότερων, έναντι των αδυνάτων.

Δεν είναι μακρινό και το δικό μας “πραξικόπημα” που έλαβε χώρα με την αλλοίωση της βούλησης του Ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα και ανατράπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων παρά τις διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή το όποιου αποτελέσματος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλεί τον Ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε μορφή αλλοίωσης της βούλησης των λαών της Ευρώπης και συσπείρωση κάτω από τη Πειρατική σημαία. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες τις συνέπειες, θετικές ή αρνητικές των όσων αποφασίζουν, αλλά αυτοί οι εκβιασμοί και οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις, καθώς και η υπέρβαση των ορίων των θεσμικών οργάνων είναι απαράδεκτες.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας .


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *