Η ουδετερότητα του διαδικτύου είναι βασική προϋπόθεση για την ύπαρξή του.

Για άλλη μία φορά τα λόμπι των εταιριών παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας θέτουν σε κίνδυνο το διαδίκτυο και αυτή τη φορά ο κίνδυνος έρχεται από τις ΗΠΑ.

Ο νεός πρόεδρος της Αμερικανικής FCC και 2 από τα 4 μέλη της αποφάσισαν να ανατρέψουν την προ διετίας απόφαση για ουδετερότητα. Η δήλωση των υπολοίπων δύο μελών νομίζουμε τα λέει όλα: “Αυτή η απόφαση βάζει το FCC στη λάθος πλευρά της ιστορίας”

Είναι πολύ ενδιαφέρον πως η ελεύθερη αγορά πάει περίπατο, όταν συμφέρει τα μεγάλα και ισχυρά λόμπι.

Θα αφήσουμε το παρακάτω βιντεάκι να εξηγήσει τα υπόλοιπα:

Καλησπέρα. Εμείς είμαστε πάλι. Ο τοπικός σας πάροχος γρήγορου ίντερνετ και καλωδιακής.

Επιθυμείτε οι ταχύτητές σας να είναι οι ίδιες σε κάθε σελίδα του δικτύου χωρίς ανώτατο μηνιαίο όριο στα δεδομένα;

Επιθυμείτε την ελευθερία να επισκέφτεσθε όποια σελίδα θέλετε, όποτε το θέλετε;

Και πιστεύετε πως ένα ελεύθερο κι ανοιχτό δίκτυο είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα;

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ! Θέλουμε παραπάνω χρήματα.

Στο μέλλον που οραματιζόμαστε, χωρίς ουδετερότητα του διαδικτύου, το δίκτυο που ξέρετε κι αγαπάτε θα πεθάνει και θα αντικατασταθεί με το σύστημα Πλήρωσε ανά Σελίδα (Pay-per-Website).

Αυτό σημαίνει ότι θα είσαστε σε θέση να “διαλέξετε” μεταξύ των ποικίλων πακέτων για την περιήγηση δικτύου μεταξύ των οποίων θα είναι:

Το πακέτο “Στ’ αρχίδια μας κι εσείς και τα συναισθήματά σας” το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές σας ανάγκες όπως το google, το facebook.

Ή το πακέτο “Φάτε έναν πούτσο και δώστε μας τα λεφτά σας” το οποίο θα σας επιτρέπει να επισκέπτεσθε τις αγαπημένες σας σελίδες οι οποίες έχουν streaming όπως το Youtube και το Netflix.

Και το πακέτο “Σοβαρά τώρα, οι πελάτες μας είναι ασήμαντα μυρμήγκια που πατάμε όσο εμείς ανεβαίνουμε σιγά-σιγά προς την κορυφή του βουνού το οποίο είναι φτιαγμένο από λεφτά”, το οποίο θα σας επιτρέπει να επισκέφτεσθε όποια σελίδα θέλετε εκτός από εκείνες που διαφωνούν με την πολιτική της εταιρείας μας ή αυτές που απλά δεν μας πολύ-αρέσουν, δεν ξέρω, δεν έχει πραγματικά σημασία, άντε γαμηθείτε!

Βλέπετε, η ουδετερότητα του διαδικτύου εξασφαλίζει πως κάθε σελίδα στο δίκτυο θεωρείται ίσης αξίας, που σημαίνει πως δεν μπορούμε να σας μπλοκάρουμε ή να σας χρεώσουμε παραπάνω για τις επισκέψεις των σελιδών που θέλετε και δεν μπορούμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε καμιά μεγάλη εταιρεία.

Πολλοί πιστεύουν πως η ουδετερότητα του διαδικτύου είναι ένας σημαντικός εξισωτής  ο οποίος επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που δεν ανήκουν σε κάποια εταιρεία, να έχουν πρόσβαση σε απεριόριστα ποσά πληροφόρησης.

Ξεκινάει μικρές επιχειρήσεις οι οποίες κάποια στιγμή θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες και να επικοινωνούν τις ιδέες τους ανοιχτά κι ελεύθερα χωρίς τον φόβο πως θα τους “σιωπήσουν” αλλά εμείς εδώ ως ο τοπικός σας πάροχος γρήγορου δικτύου και καλωδιακής ανταπαντάμε:

“Τότε πως θα αντέξουν οικονομικά οι υπεύθυνοί μας το τρίτο τους γιωτ και το τέταρτο διαζύγιό τους;”

Γι’ αυτό και ξοδεύουμε εκατομμύρια προς άσκηση πίεσης της Ουάσινγκτον να περάσουν νόμους οι οποίοι θα απορρυθμίσουν το δίκτυο. Μόλις η ουδετερότητα του διαδικτύου φύγει, θα είμαστε ελεύθεροι να πιέσουμε τις μεγάλες εταιρείες να μας δώσουν ένα σκασμό λεφτά για καλύτερες ταχύτητες δικτύου κι ευκολότερη πρόσβαση και μετά να μειώσουμε τις ταχύτητες των σελιδών που δεν μας δίνουν καθόλου λεφτά κι ύστερα εσείς, ο πελάτης, θα καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα για προνομιακά πακέτα γι’ ακόμα πιο σκατένιες υπηρεσίες από εκείνες του 2003.

Πολλοί πίστευαν πως αφού πέρασαν οι κανονισμοί από το FCC το 2015, όλες μας οι προσπάθειες να εξαλείψουμε την ουδετερότητα του διαδικτύου τελείωσαν μια και καλή. Αλλά όπως κι ένα επίμονο περιστατικό έρπη, έτσι κι εμείς επανερχόμαστε ξανά και ξανά. Επομένως εάν δεν συμβεί αυτή την φορά, μπορείτε να περιμένετε ένα οικείο αίσθημα “φαγούρας” να εμφανίζεται ξανά σε λίγους μήνες. Επειδή δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Άρα, αφήστε την ουδετερότητα του διαδικτύου να πεθάνει. Μην ανησυχείτε, δεν θα κάνουμε τίποτα κακό μόλις φύγει. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε, εμάς που είμαστε κάποιες από τις πιο μισητές εταιρείες σε ολόκληρη την Αμερική, ότι θα κάνουμε το σωστό. Ουπς!

Ο τοπικός σας πάροχος γρήγορου δικτύου και καλωδιακής.

Το δίκτυο σας είναι σε κακά χέρια.

“Συμμετείχετε στον αγώνα για την ουδετερότητα του διαδικτύου”


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *