• Αγορές εναντίον Δημοκρατίας, σημειώσατε 1.

   Αγορές εναντίον Δημοκρατίας, σημειώσατε 1.

   [caption id="" align="alignleft" width="396"] Πηγή: https://www.cartoonmovement.com/cartoon/4154[/caption] Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί πως η προεδρική πράξη στην Ιταλία, με την …

  • Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

   Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

   Ενημερώνουμε ότι ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΙΡ είναι alive and kicking – ζωντανός όσο ποτέ, μετά …

  • Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την 11η ποδηλατοδρομία.

   Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την 11η ποδηλατοδρομία.

   Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει και συμμετεχει στην 11η ποδηλατοδρομία και μαζί με τους ποδηλάτες διεκδικεί τη δημιουργία ποδηλατόδρομων παντού. Μάλιστα …

  • ΤΟ ΠΕΙΡ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   ΤΟ ΠΕΙΡ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 θα γίνει το Συλλαλητήριο για την Κάνναβη (14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – 4η Γιορτή Κάνναβης) που …

  • Πρωτομαγιά και το πραγματικό μήνυμα της ημέρας.

   Πρωτομαγιά και το πραγματικό μήνυμα της ημέρας.

   Όταν το 1886, τα εργατικά συνδικάτα στην πόλη του Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας σταθερό ωράριο εργασίας και καλύτερες συνθήκες, δεν ήξεραν …

ΠΕΙΡ στην πολιτική!

Οι Πειρατές της Τσεχίας (1) αναδείχθηκαν 3ο σε ψήφους κόμμα στις χθεσινές εθνικές εκλογές στη χώρα τους (2) κατακτώντας 22 έδρες στο Κοινοβούλιο και ξεπερνώντας σε ψήφους, όχι μόνο τους σοσιαλιστές που ήταν στην κυβέρνηση, αλλά και ένα νεότευκτο ακροδεξιό κόμμα, καθώς επίσης και το κομμουνιστικό κόμμα. 

 

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας των Ισλανδών Πειρατών που πέρυσι συγκέντρωσαν το 14,5% των ψήφων και έδωσαν μια ισχυρή ώθηση στο Πειρατικό κίνημα  παγκοσμίως. 

 

Τα κόμματα Πειρατών δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται σε αρμονία με τη ψηφιακή εποχή που ζούμε, με σύγχρονες και όχι απαρχαιωμένες ή  αναμασημένες θέσεις. 

 

Είναι υπέρμαχα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ψηφιακών και πολιτικών ελευθεριών, αντι-μονοπωλιακά, απέναντι από τις πολυεθνικές εταιρίες και τα λόμπυ των πνευματικών δικαιωμάτων. 

 

Τάσσονται υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και την διακυβέρνηση, υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας της έκφρασης, αγωνίζονται για τα δικαιώματα των χρηστών του ίντερνετ και τις θεμελιώδεις αλλαγές που έχει φέρει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. 

 

Πιστεύουμε ότι είναι  ζήτημα χρόνου, το Πειρατικό κύμα που συνεχίζει τώρα στην Τσεχία με την  εκλογή βουλευτών στο Κοινοβούλιο να φθάσει σύντομα και στη χώρα μας. 

 

Το  κόμμα Πειρατών Ελλάδας από το 2012 έχει συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές εκλογές (πλην του Ιανουαρίου 2015), τις Ευρωεκλογές 2014 και τις  Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές 2014 και έχει συνεχή παρουσία στα  κοινά με πολλές δράσεις και ενέργειες. 

 

Η επιρροή του είναι πολύ σημαντική, τόσο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που εμπνέονται από τις θέσεις του, όσο και μεταξύ των πολιτών που ενδιαφέρονται και παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ΠΕΙΡ. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *