peter_sunde_arrested

Η σουηδική εφημερίδα Expressen, ανέφερε ότι o συν-ιδρυτής του Pirate Bay, Peter Sunde, έχει συλληφθεί.

Η σύλληψη έγινε κατά την διάρκεια μιας επιδρομής σε ένα αγρόκτημα κοντά στην πόλη Skåne Tonganoxie. Η πολωνική αστυνομία έκανε την σύλληψη.

Η γραμματέας Τύπου της Εθνικής Αστυνομίας Carolina Ekeus, επιβεβαίωσε τη σύλληψη.
Θα εκτίσει ποινή φυλάκισης. Δεν έχω λεπτομέρειες για την σύλληψη”.

Ο Peter αντιμετωπίζει οκτώ μήνες ποινή φυλάκισης και βαριά πρόστιμα. Αυτό σημαίνει ότι ο Fredrik Neij θα είναι πλέον ο μόνος από την ομάδα των ιδρυτών του Pirate Bay, που παραμένει ελεύθερος.

Ο ιδρυτής του Κόμματος Πειρατών Σουηδίας, Rick Falkvinge, είπε στην Revolution News:

  • “O Peter Sunde είναι ένας ήρωας της γενιάς μας, και θα παραμείνει έτσι. Όσοι διεφθαρμένα προσπαθούν να τον εξοντώσουν θα κριθούν πολύ σκληρά από την ιστορία, και αυτή η κρίση θα έρθει πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουν”.

Η Πειρατίνα ευρωβουλευτής από το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας, Julia Reda έγραψε στο blog της:

  • “Ο υποψήφιος μας για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Peter Sunde, έχει την πλήρη υποστήριξή μου. Με την ίδρυση του Pirate Bay, ο Peter Sunde έχει επιτελέσει μια μεγάλη υπηρεσία στην ελεύθερη ανταλλαγή της γνώσης και του πολιτισμού πέρα από κάθε σύνορο. Το διεθνές κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση για το Pirate Bay έχει δείξει ότι η επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων είναι υπερβολική και έχει χάσει εντελώς την επαφή της με τον ψηφιακό μας πολιτισμό. Αντί της ποινικοποίησης μιας ολόκληρης γενιάς, πρέπει να ξεκινήσουμε επιτέλους μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών πνευματικών δικαιωμάτων και να ενημερώσουμε το καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων με την ψηφιακή εποχή μας”.

Ο Patrick Schiffer, πρόεδρος του Κόμματος Πειρατών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είπε στο Pirate Times:

  • “Η σύλληψη του Peter Sunde (που είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που αποκαλύπτει τις πραγματικές πολιτικές, οι οποίες αγνοούν και δεν αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό αντίκτυπο των συνεχιζόμενων ψηφιακών εξελίξεων. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την άμεση απελευθέρωσή του θα αποτελούσε σκάνδαλο”.

Οι Anonymous Sweden έγραψαν:

  • “Εμείς ποτέ δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, η κινηματογραφική και η μουσική βιομηχανία προσπαθεί να αποκτήσει την ιδιοκτησία στις πληροφορίες, αλλά εμείς θα αγωνιστούμε για τον Peter Sunde ακριβώς όπως πράξαμε και για τον #Anakata, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι για το Διαδίκτυο και ιδιαίτερα για το Wikileaks” via @Anonswedeninfo

Οι συν-προεδρεύοντες του Pirate Parties International, Maša Čorak και Koen De Voegt είπαν στο Pirate Times:

  • “Ο κόσμος μας αγωνίζεται όλο και περισσότερο με την εξάντληση των ήδη περιορισμένων πόρων. Ο Peter Sunde και το Pirate Bay έχουν βοηθήσει στο να παρέχουν μια πλούσια πηγή για πληροφορίες σε οποιαδήποτε μορφή, στη διάθεση όλων. Η δίωξη των ανθρώπων που βοηθούν στον άφθονο διαμοιρασμό δεν είναι μόνο αντίθετη προς το πνεύμα της εποχής μας, είναι αντίθετη και με το συμφέρον όλων μας”.

Το PPI στο Facebook έχει ξεκινήσει ένα hastag υποστήριξης το #freeBrokep

Το άρθρο έχει υποστεί επεξεργασία για την προσθήκη αποσπασμάτων από τον Rick Falkvinge, Patrick Schiffer και Julia Reda / 1 Ιουνίου 2014

——————
Αναδημοσίευση με μετάφραση από: PIRATE TIMES, “PETER SUNDE ARRESTED”, May 31, 2014 · by Andrew Reitemeyer · in Europe, Pirate Party News

Εικόνα: CC-BY-SA Flattr


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *