Ανακοίνωση

24/04/2014

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συμμετέχει στις Ευρωεκλογές. Σε κοινή κάθοδο με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, με ένα ψηφοδέλτιο που δεν υπακούει σε ψεύτικους εντυπωσιασμούς και προσωποληψίες. Οι μάχες μας είναι στο πολιτικό πεδίο, με τα ψηφιακά και ανθρώπινα  δικαιώματα μας στην πρώτη γραμμή. 

 
Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που θα ενώνει τους πολίτες της και όχι μόνο τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους.  Για τους Πειρατές κανένα “πολιτικό” και “επιχειρηματικό” συμφέρον δεν πρέπει να προηγείται από το κοινωνικό συμφέρον. Η δημοκρατία πηγάζει από τους ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους. Κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν πρέπει να καταργείται από τα συμφέροντα των λίγων.  
 
Η ψηφιακή εποχή έδωσε την δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αποκτήσει φωνή και αυτή την φωνή ακούμε οι Πειρατές. Διεκδικούμε και απαιτούμε οι πολίτες να πάρουν την θέση που τους αναλογεί στην λήψη των αποφάσεων, που δεν είναι άλλη από την ισότιμη συμμετοχή τους. Η νομοθεσία και η διακυβέρνηση πρέπει να προέρχονται από την κοινωνία, και την αναλογική και την ψηφιακή.  
 
Διεκδικούμε θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εφαρμόσουμε τις ψηφιακές διαδικασίες που θα αλλάξουν το απαρχαιωμένο πολιτικό σύστημα.  
 
Οι συμμετέχοντες Πειρατές και Πειρατίνες είναι: 
 
1. Διαμαντοπούλου Αθανασία, Νηπιαγωγός Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών. Ζει μόνιμα στην Αιγείρα Αχαϊας. Πειρατίνα  
 
2. Ζολώτας Ευστράτιος, Μηχανολόγος Μηχανικός. Εργάζεται ως διαχειριστής συστημάτων και δικτύων. Γεννήθηκε και ζει στην Σύρο. Πειρατής 
 
3. Ζούπης Δημήτριος, Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας. Ζει στον Αλμυρό Μαγνησίας, Πειρατής 
  
4. Λειβαδίτης Ευστάθιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Γεννήθηκε και ζει στη Χαλκίδα, Πειρατής 
 
5. Πετροπούλου Πηνελόπη, Χειρουργός Οδοντίατρος Πανεπιστημίου Αθηνών – Περιοδοντολόγος Εμφυτευματολόγος Πανεπιστήμιο Witten Γερμανία. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάζεται στα ιατρεία που διατηρεί στην Αθήνα στα Πατήσια και στους Αμπελοκήπους.  Αγγλικά. Γαλλικά. Πειρατίνα  
 
6. Χρυσανθόπουλος Σπυρίδων, Σπούδασε προπονητής Μπάσκετ, Αθλητική Δημοσιογραφία και Κοινωνιολογία. Γεννήθηκε και ζει στην Αιγείρα Αχαΐας. Πειρατής  
 
Οι Πειρατές στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας


7 σχόλια

YiannisBc · Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2014 στο 23:00

Προσωπικά θεωρώ ότι αν η ίδια η δημοκρατία δεν ενέχει την αλλαγή, ακόμα και του πολιτεύματος, αποτυγχάνει! Όπως η Αθηναϊκή Δημοκρατία απέτυχε στο να αποδεχτεί τα “καινά δαιμόνια” του Σωκράτη και τα εξέλαβε ως απειλή. Η θέση, αντίθεση, σύνθεση πρέπει να περιέχεται στις θέσεις και δεν πρέπει να αποτελεί αντισυνταγματική θέση! Αλίμονο αν η δημοκρατία φοβάται την περισσότερη δημοκρατία! Αν και δεν είμαι μέλος του κόμματος θεωρώ πισωγύρισμα την αποδοχή της θέσης και μορφοποίηση ενός συντηρητικού ρεύματος που δυστυχώς δεν ολοκληρώνει τις προσδοκίες αυτών που θέλουν την σταδιακή εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας στην χώρα.
Εξάλλου πρόσφατες έρευνες όπως αυτή:
http://occupywallstreet.net/story/what-oligarchy-looks
δηλώνουν ότι οι σύγχρονες δημοκρατίες είναι δυστυχώς μόνο κατ’ όνομα!
Ελπίζω να εκλάβετε τα παραπάνω ως εποικοδομητική κριτική και τίποτα παραπάνω.
Καλή τύχη στις εκλογές.

θραξ ο αναρμοδιος · Τρίτη, 29 Απριλίου, 2014 στο 09:48

Σήμερα

Αγορές και πωλήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, με μια πλαστική κάρτα στο ίντερνετ
Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών κράτους-υπηκόου γίνεται ηλεκτρονικά
Οπου νάναι κάθε παραστατικό που θα εκδίδει μια επιχείρηση θα καταλήγει ΑΜΕΣΩΣ και ηλεκτρονικά στο ΚΕΠΥΟ
Πληρωμές λογαριασμών γίνονται ηλεκτρονικά με μηχανάκια εντός των τραπεζών
Μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό τραπέζης ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ
Ο καπιταλισμός μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών δίνει πρόσβαση στο φετίχ του, το χρήμα, ηλεκτρονικά μέσω μιας απλής πλαστικής κάρτας
Μέχρι και την συνταγογράφηση αποφάσισαν πως είναι καιρός να την κάνουν ηλεκτρονικά διότι είχε παραγίνει το φαγοπότι
Στα προπατζίδικα παίζουν καθημερινά on-line ΚΙΝΟ και χίλια δυο σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. On-line.

Στο τέλος θα μείνει το μόνο πράγμα που θα το κάνουμε χειρόγραφα να είναι οι εκλογές. Και πάντα ανά 4 χρόνια. Ολα τα άλλα θα έχουν μηχανογραφηθεί.

Και οι ειδικοί τους, οι δικοί τους, οι άνθρωποί τους, οι επιστήμονές τους, οι δημοσιογράφοι τους, οι αριστεροί τους, θα κάνουν οτι δεν τα βλέπουν και δεν τα ξέρουν.

Θα επιμένουν στις χειρόγραφες εκλογές. Ανά 4 χρόνια μάλιστα.

Σε λίγο θα γίνονται όλα on-line και ηλεκτρονικά και η αριστερά της νέας τάξης και της ολιγαρχίας, μαζί με όλους τους άλλους ολιγαρχικούς, θα επιμένει σε χειρόγραφες εκλογές ανά 4-ετία.

Η αριστερά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ΜΚΟ, θα αρνείται να μιλήσει για on-line σύστημα λήψεως αποφάσεων και ψηφισμάτων από τους πολίτες.

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ νεο-ταξίτικη αριστερά που καμώνεται ακόμα πως “παλεύει για λαϊκή κυριαρχία και σοσιαλισμό”.

Η αριστερά της νέας τάξης, το μεγαλύτερο ανάχωμα για την δημοκρατία.

Θραξ Αναρμόδιος

Athina news · Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2014 στο 19:07

Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα σου θα το μοιράσω και σε πολλούς άλλους να το μάθουν.

Ευρωεκλογές 2014: Όλοι οι υποψήφιοι και χρήσιμες πληροφορίες | JusticeForGreece · Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2014 στο 23:47

[…] – Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *