Οι εκλεγμένοι στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, από το Κόμμα Πειρατών Σουηδίας, Amelia Andersdotter και Christian Engström, όπως και οι εκλεγμένοι στο εθνικό κοινοβούλιο από το Κόμμα Πειρατών Ισλανδίας, Birgitta Jónsdóttir, Jón Þór Ólafsson και Helgi Hrafn Gunnarsson, πρότειναν από κοινού τους Αμερικάνους πληροφοριοδότες Chelsea Manning και Edward Snowden, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης συνοδεύεται από έπαθλο 900.000€ και απονέμεται ετησίως, από το 1901, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο σε εκείνους που έχουν «κάνει την περισσότερη ή την καλύτερη δουλειά για την αδελφικότητα μεταξύ των εθνών, για την κατάργηση ή την μείωση τακτικών στρατών». Υποψήφιοι μπορούν να προταθούν μεταξύ των άλλων και από μέλη εθνικών κοινοβουλίων.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας χαιρετίζει την πρόταση. Στο πνεύμα της πρότασης, η Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, δηλώνει:

Όταν γίνονται σημαία ζωής, η προστασία της ιδιωτικότητας, η διαφάνεια και η αλήθεια, τότε συγκλονίζονται χώρες και οι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο να βγουν μπροστά, δεν λογαριάζουν το τίμημα.

Οι πληροφοριοδότες Manning και Snowden, αν και ξεχωριστές περιπτώσεις, δίνουν το παράδειγμα ότι πρέπει να αγωνίζεσαι για τη δημοκρατία και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν βρίσκεσαι στα αριστερά, το κέντρο ή προς τα δεξιά.

Με συγκίνηση προτείνουμε με τη σειρά μας, την Chelsea Manning και Edward Snowden, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και στηρίζουμε αυτή την κίνηση των ευρωβουλευτών και βουλευτών των κομμάτων Πειρατών.

Οι πολίτες όλου του κόσμου πρέπει και μπορούν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Δεν πρέπει να πάει χαμένη η μεγάλη ευκαιρία που δίδεται το 2014, καθώς πολίτες σε πάνω από 40 χώρες, που αντιστοιχεί στο 42% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα κληθούν να ψηφίσουν σε εθνικές ή άλλες εκλογές.

Το καλύτερο μέλλον είναι στα χέρια τους.

Όχι στις μαζικές παρακολουθήσεις και τη διατήρηση των ψηφιακών στοιχείων των χρηστών από ιδιωτικές ή κρατικές εταιρείες.

Ναι στη διαφάνεια του κράτους και την προστασία της ιδιωτικής ζωής”.


4 σχόλια

ΠΡΟΣ : κ. Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης » Πειρατές στην Εκπαίδευση - Αυτόνομη Συνδικαλιστική Οργανωση Εκπαιδευτικώ · Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2014 στο 09:13

[…] σας καλούμε να υποστηρίξετε την πρόταση των εκλεγμένων εκπροσώπων των κομμάτων Πειρατ…. Με εκτίμηση, Η Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος […]

Επιστολή στον πρωθυπουργό σχετικά με τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών » ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Αυτόνομος Δημοτικός Συνδυασμός. · Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2014 στο 09:16

[…] σας καλούμε να υποστηρίξετε την πρόταση των εκλεγμένων εκπροσώπων των κομμάτων Πειρατ…. Με εκτίμηση, Η Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *