Με μοναδικές στο είδος διαδικασίες-express, το ελληνικό κράτος εκχωρεί τα δικαιώματα χρήσης τηλεοπτικού φάσματος σαν αυτό να του ανήκε ιδιοκτησιακά.
Η γεμάτη παραθυράκια προκήρυξη του διαγωνισμού, δείχνει ότι προωθείται ένας μοναδικός μονοπωλιακός πάροχος που θα ελέγχει το φάσμα σε όλη την επικράτεια, σκοτώνοντας ουσιαστικά τον ανταγωνισμό που ως τώρα υπήρχε και εξασφάλιζε καλύτερες και με μικρότερο κόστος παρεχόμενες υπηρεσίες. Ενώ τουλάχιστον τον πρώτο καιρό που το καθεστωτικό τηλεοπτικό μόρφωμα δεν θα μπορεί να εκπέμπει σαν πάροχος, ο πάροχος των Πανελλαδικών που θα το μεταδίδει, ουσιαστικά θα λαμβάνει μερίδιο από το ποσό που θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.
Ασχέτως ότι ο διαγωνισμός φιμώνει την Περιφέρεια και αφήνει περιοχές σε τηλεοπτικό σκοτάδι, χωρίζοντας τα χωρικά δικαιώματα εκπομπής με προτοφανή τρόπο, δίνοντας την μισή Εύβοια στην Αττική και την Άλλη μισή στην Μαγνησία (ενώ κανονικά είναι στην Στερεά Ελλάδα), την βόρεια Φθιώτιδα στη Λάρισα και την Αιτωλοακαρνανία την βγάζει εκτός Πάτρας, ενώ στις Κυκλάδες, καταργεί μεγάλα κέντρα εκπομπής, μετατρέποντας κέντρα αναμετάδοσης σε κέντρα εκπομπής.
Σε κάθε περίπτωση όμως, το φάσμα είναι περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και του έλληνα πολίτη και είναι απαράδεκτο να μονοπωλείται η χρήση του φάσματος από την εκάστοτε κυβέρνηση με τέτοιες αδιαφανείς διαδικασίες.
Οι Πειρατές αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και ενάντια στα ιδιωτικοποιημένα μονοπώλια.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *