Χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, δυο εκπρόσωποι από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, παραβρέθηκαν στο πάνελ της πειρατικής ΕΡΤ. Ο Θανάσης Γούναρης (Προεδρεύων της Διοικούσας Επιτροπής) και ο Γιώργος Μισούλης (Υπεύθυνος Οικονομικών) έχοντας ως κείμενο αναφοράς, τις ψηφισμένες θέσεις από το Σώμα των Μελών του ΠΕΙΡ για την ΕΡΤ, παρουσίασαν τις προτάσεις μας για μια ανοιχτή και δημόσια ΕΡΤ:
Το κείμενο των προτάσεων:

ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

1. Διασφάλιση πάση θυσία του δημόσιου και ΟΧΙ κρατικού χαρακτήρα της Νέας ΕΡΤ με τη μορφή Ανεξάρτητης Δημόσιας Αρχής Ενημέρωσης και Πολιτισμού η οποία οφείλει να υπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες των πολιτών και όχι αυτές του πολιτικού κατεστημένου.
2. Διασφάλιση της απόλυτα διαφανούς λειτουργίας της τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά (τρόπος λήψης αποφάσεων, προσλήψεις, απολύσεις, κλπ) – παρουσίαση όλων των στοιχείων στο ίντερνετ.
3. Διασφάλιση της αξιοκρατικής της διάρθρωσης στο μέγιστο βαθμό με αντικειμενική και δημόσια προσβάσιμη αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων και των διευθυντικών στελεχών.
4. Διασφάλιση της δυνατότητας των πολιτών να ελέγχουν τα πεπραγμένα και τη λειτουργία του ενημερωτικού μέσου με ελεύθερη πρόσβαση στις ιστοσελίδες του οργανισμού.
5. Διασφάλιση του αποκλεισμού των κομματικών επιρροών σε όλα τα επίπεδα δομής και λειτουργίας της
6. Διασφάλιση της δημοκρατικότητας στην εκπροσώπηση όλων των τάσεων – πολιτικών και κοινωνικών , της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ανοιχτής πρόσβασης στην μετάδοση από την ΕΡΤ.
7. Διασφάλιση της προστασίας και διαφύλαξης της ιδιωτικότητας κάθε πολίτη που μπορεί και θέλει να προσφέρει σοβαρές πρωτογενείς εσωτερικές πληροφορίες που αφορούν στη λειτουργία του πολιτικού – οικονομικού – εκπαιδευτικού κλπ συστήματος και στην αποκάλυψη καταστάσεων διαφθοράς , αναξιοκρατίας κλπ
8. Διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και μορφωτικής ενημέρωσής, ανεξάρτητα από κατασκευασμένους δείκτες «τηλεθέασης» , που να καλύπτει το ευρύτερο δυνατό κοινό.
9. Μετατροπή του αρχείου της ΕΡΤ σε δημόσιας πρόσβασης βιβλιοθήκη / αρχειοθήκη /αποθετήριο.(public domain)
10. Άμεση κατάργηση του παρόντος καθεστώτος της ασύδοτης χρήσης και ασαφούς αδειοδότησης του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων και λοιπών συχνοτήτων μετάδοσης και επικοινωνίας και αντικατάστασή του με ένα σαφές, ανοιχτό και δημοκρατικό πλαίσιο απόδοσης των αντίστοιχων αδειών.
11. Διασφάλιση της χρήσης λογισμικού ανοικτών προτύπων σε όλα τα συστήματα της Νέας ΕΡΤ στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
12. Διασφάλιση της πλήρους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ στον τομέα της επικοινωνίας ιδιαίτερα με τη διαδραστική τους μορφή.
13. Διασφάλιση της δυνατότητας στο εξής ελεύθερης θέασης (FTA) των ως τώρα κρυπτογραφημένων δημόσιων καναλιών που προβάλλονται από τους δορυφόρους στην Μεσόγειο (Eutelsat 9E & 7E, Hotbird 13E τώρα καθώς και όπου άλλου προκύψει δορυφορική μετάδοση στο μέλλον)
14. Δημόσιος διάλογος για την επιλογή ενός ανταποδοτικού σχέδιου χρηματοδότησης το οποίο δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, θα βασίζεται στις ιδιωτικές εισφορές, στην χρηστή οικονομική διαχείριση, στην δίκαιη κατανομή των διαφημιστικών πόρων , στην πρόβλεψη για συμμετοχή στο κόστος παραγωγής εκπομπών της ΕΡΤ οι οποίες μεταδίδονται από ιδιωτικά δίκτυα επικοινωνίας ελληνικά ή ξένα, κλπ

(ψήφισμα στο Liquidfeedback: Πρωτοβουλία i236: Προβολή Πειρατικών Θέσεων πανελλαδικά μέσω της ΕΡΤ)

Η παρουσίαση των θέσεων μας ήταν ικανοποιητική. Η συζήτηση ελίχθηκε ομαλά με εναλλαγές/διακοπές για την αναμετάδοση και της συναυλίας στο προαύλιο χώρο του ραδιομέγαρου. Πολλοί καλλιτέχνες δίνουν καθημερινά το παρών εκεί με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί και να συμμετέχει στηρίζοντας την προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή εκπέμποντας τηλεοπτικό σήμα η προ λίγων ημερών καταργημένη ΕΡΤ.

Όπως τόνισαν, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης και ο Γιώργος, οι Πειρατές είμαστε στο πλευρό της ΕΡΤ ώστε να παραμείνει ανοιχτή και εκπέμπει το σήμα της, πάντα βασιζόμενοι στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και της άποψης. Με “κλειστούς διακόπτες” Δημοκρατία δεν γίνεται.

Τα βίντεο από την παρουσία μας στην ΕΡΤ. Τα έχουμε χωρίσει σε τμήματα χωρίζοντάς τα σε “ομιλία” και “μουσική” όπως ήταν και η ροή της εκπομπής:

Πειρατές στην ΕΡΤ 001, 00:05:33, ομιλία
Πειρατές στην ΕΡΤ 002, 00:02:13, μουσική
Πειρατές στην ΕΡΤ 003, 00:05:26, ομιλία
Πειρατές στην ΕΡΤ 004, 00:05:04, μουσική
Πειρατές στην ΕΡΤ 005, 00:07:43, ομιλία
Πειρατές στην ΕΡΤ 006, 00:05:00, μουσική
Πειρατές στην ΕΡΤ 007, 00:10:24, ομιλία
Πειρατές στην ΕΡΤ 008, 00:06:44, μουσική
Πειρατές στην ΕΡΤ 009, 00:06:51, ομιλία

Πειρατές στην ΕΡΤ 001, 00:05:33, ομιλία

 Πειρατές στην ΕΡΤ 003, 00:05:26, ομιλία

 Πειρατές στην ΕΡΤ 005, 00:07:43, ομιλία

 Πειρατές στην ΕΡΤ 007, 00:10:24, ομιλία

 

Πειρατές στην ΕΡΤ 009, 00:06:51, ομιλία


3 σχόλια

GREEK PUBLIC RADIO & TV PIRATE BROADCASTS | PirateTimes · Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2013 στο 16:56

[…] Sunday  16 June 2013 Gounaris and George Misoulis, responsible person for the finance of PPGR, appeared in ERT  and explained what Pirates think about the […]

Newsletter 16/2013 » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece · Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2013 στο 12:19

[…] Την Κυριακή 16/6/13 εμφανίστηκαν στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της ΔΕ, Αθανάσιος Γούναρης και ο Υπεύθυνος Οικονομικών, Γιώργος Μισούλης και ανέπτυξαν τις πειρατικές θέσεις για το φλέγον ζήτημα των ημερών.Δείτε όλη την συζήτηση εδώ […]

Newsletter 17/2013 » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece · Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2013 στο 21:39

[…] Την Κυριακή 16/6/13 εμφανίστηκαν στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της ΔΕ, Αθανάσιος Γούναρης και ο Υπεύθυνος Οικονομικών, Γιώργος Μισούλης και ανέπτυξαν τις πειρατικές θέσεις για το φλέγον ζήτημα των ημερών.Δείτε όλη την συζήτηση εδώ […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *