Στις 3-5 Ιουλίου 2012, θα γίνει η ψηφοφορία για την απόρριψη (ελπίζουμε) της ACTA, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή θα είναι και η “τελική” ψηφοφορία που θα γίνει για το θέμα.

Ήδη έχουν απορρίψει την ACTA, με τα ψηφίσματά τους πέντε επιτροπές, με τελευταία αυτή της INTA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου).

Ειδικά στην INTA, η ψηφοφορία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, λόγω του ότι εκεί όπου ποτέ δεν έχει απορριφθεί διεθνής εμπορική συμφωνία η ACTA κατατροπώθηκε (με 19 ψήφους υπέρ της απόρριψης έναντι 12 κατά της απόρριψης).

Τώρα έχει μείνει μόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να νικήσουμε τον πόλεμο ενάντια στην ACTA.

Οι πιθανότητες για την τελική απόρριψη είναι αρκετές, αλλά η μάχη δεν έχει τελειώσει, λόγω της πολιτικής σύνθεσης του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να ενισχύσουμε την πιθανότητα απόρριψης της ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε καλούμε να βοηθήσεις.

Οπως έγραψε ο Rick Falkvinge σε σχετικό άρθρο του στο INFOPOLICY

Σε κάθε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΜΕΚ) και βοηθό, που μίλησα, μου είπαν το ίδιο ακριβώς πράγμα: Οι κλήσεις και τα e-mails (που έγιναν/στάλθηκαν) από απλούς πολίτες που ανησυχούν, έκαναν όλη την διαφορά.
Αυτό δεν είναι και τόσο εμφανές όταν βλέπεις την κατάσταση από έξω, αλλά όσο βρισκόμουν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την τελευταία εβδομάδα, αυτή την εντύπωση αποκόμισα, πολύ έντονα, και κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει μέχρι τώρα…

 

[important]

Σε παρακαλούμε να στείλεις ένα προσωπικό e-mail (με το Ονοματεπώνυμο σου ως υπογραφή) προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές [ένα e-mail με παραλήπτες και τους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές].

 

Ακολουθούν οι οδηγίες σύνταξης, καθώς και το κείμενο που θα πρέπει να περιέχει το e-mail που θα στείλεις.

[/important]

 

 [ΟΔΗΓΙΕΣ για την αποστολή της Επιστολής προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές με e-mail.]

[notice]1) Άνοιξε ένα νέο μήνυμα (στο gmail είναι “Σύνταξη”) [/notice]

[notice]2) Τοποθέτησε στο πεδίο “Προς:”, στους παραλήπτες δηλαδή, τις διευθύνσεις e-mail των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, εδώ τις έχουμε μαζέψει, θα πρέπει να κάνεις αντιγραφή & επικόλληση.[/notice]

 =====> αντιγράφεις από την επόμενη σειρά>

 “ANGOURAKIS Charalambos” <[email protected]>, “ARSENIS Kriton” <[email protected]>, “DANELLIS Spyros” <[email protected]>, “DROUTSAS Dimitrios” <[email protected]>, “GIANNAKOU Marietta” <[email protected]>, “KOPPA Maria Eleni” <[email protected]>, “KOUMOUTSAKOS Georgios” <[email protected]>, “KRATSA-TSAGAROPOULOU Rodi” <[email protected]>, “PAPANIKOLAOU Georgios” <[email protected]>, “PAPASTAMKOS Georgios” <[email protected]>, “PODIMATA Anni” <[email protected]>, “POUPAKIS Konstantinos” <[email protected]>, “RAPTI Sylvana” <[email protected]>, “PALIADELI Chrysoula” <[email protected]>, “SALAVRAKOS Nikolaos” <[email protected]>, “SKYLAKAKIS Theodoros” <[email protected]>, “STAVRAKAKIS Georgios” <[email protected]>, “TZAVELA Niki” <[email protected]>, “TOUSSAS Georgios” <[email protected]>, “CHRYSOGELOS Nikos” <[email protected]>, “TSOUKALAS Ioannis” <[email protected]>, “CHOUNTIS Nikolaos” <[email protected]>

<αντιγράφεις μέχρι και την προηγούμενη σειρά <========

[notice]3) Στο πεδίο “Θέμα:” γράψε:[/notice]

Παρακαλώ καταψηφίστε τη συνθήκη της ACTA στην Oλομέλεια

[notice]4) Στο κείμενο του μηνύματος (“Text Body”) βάλε το παρακάτω κείμενο (προσέξτε να αντικαταστήσεις [το όνομά σου] με το δικό σου Ονοματεπώνυμο).[/notice]

 Αγαπητό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

 Ως πολίτης της Ευρώπης, σας καλώ να απορρίψετε τη συνθήκη της ACTA στην ολομέλεια στις 2-5 Ιουλίου.

 Πρόκειται για μια συνθήκη σχεδιασμένη για να περιορίσει τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών της Ευρώπης καθώς και την ευρωπαϊκή κυριαρχία, προς όφελος των αμερικάνικων εταιρειών και των ξένων συμφερόντων. ‘Έχει σχεδιαστεί για να αποκλείσει οποιεσδήποτε και συγχρόνως απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στις δομές πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και ευρεσιτεχνίας (patents) οι οποίες θα ωφελούσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την καινοτομία. ‘Έχει σχεδιαστεί κακόβουλα και με μυστικότητα για να αποτρέψει την επόμενη γενιά επιχειρηματιών να εκθρονίσουν τους κατεστημένους με καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.

 Η Ευρώπη πρέπει να καταβάλει προσπάθειες ώστε να είναι ανταγωνιστική και όχι για τη διαφύλαξη των παλιών δομών που είναι ήδη σε αχρησία. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά που άφησε ο Διαφωτισμός σε ότι αφορά τις ατομικές ελευθερίες – ανεξάρτητα με το αν αυτές ασκούνται μέσα ή έξω από το διαδίκτυο.

 Ας είναι η προγραμματισμένη μέρα της ψηφοφορίας, η 4 Ιουλίου, μια μέρα που θα γιορτάσουμε την πολιτική ανεξαρτησία της Ευρώπης από τα αμερικάνικα συμφέροντα. Θα πρέπει να το νιώσουμε και να την καθιερώσουμε αυτήν την ανεξαρτησία, αυτήν την αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση,

[το όνομά σου]

Ελλάδα

 Υ.Γ. Έχω καταλάβει πως ορισμένοι ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι μηνύματα σαν αυτό είναι μέρος μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας (spam), ή πως θεωρείται ως μια μορφή επίθεσης, κατά μια έννοια. Θέλω να σας υπογραμμίσω πως αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν είναι μέρος μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Μπορεί να χρησιμοποιώ ένα δείγμα επιστολής για να εκφράσω τις ανησυχίες μου αλλά δεν είναι λιγότερο πραγματική μόνο και μόνο επειδή έχω αντιγράψει και επικολλήσει τα λόγια κάποιου άλλου στο δικό μου μήνυμα.

 Δεν είναι μια επίθεση – είμαι ένας Ευρωπαίος ψηφοφόρος, που κάνω έκκληση προς τους αντιπρόσωπους μου, να με εκπροσωπήσουν έναντι των επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

(Για τους τεχνικά ενημερωμένους, μπορείτε να δείτε στις κεφαλίδες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως αποστολέας, πως πανομοιότυπα αντίγραφα αυτού του μηνύματος που έχετε λάβει, στάλθηκαν όλα χειροκίνητα, ένα-ένα, από διαφορετικά άτομα.)

[notice] 5) Αποστολή! ;-)[/notice]

Κατηγορίες: Δράσεις

3 σχόλια

Στέλνουμε email στους Ελληνες Ευρωβουλευτές | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας – Τοπικό Γραφείο Μαγνησίας · Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2012 στο 21:42

[…] ένα-ένα, από διαφορετικά άτομα.)  5) Αποστολή!  Πηγή: https://www.pirateparty.gr/2012/06/anti-acta-email/ Share this:EmailPrintTwitterFacebookMoreDiggStumbleUponTumblrRedditLinkedInPinterestLike […]

Ανώνυμος · Παρασκευή, 29 Ιουνίου, 2012 στο 23:14

[…] […]

Στέλνουμε Email Στους Έλληνες Ευρωβουλευτές [Σχετικά Με ACTA] · Παρασκευή, 29 Ιουνίου, 2012 στο 23:43

[…] “Σε κάθε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΜΕΚ) και βοηθό, που μίλησα, μου είπαν το ίδιο ακριβώς πράγμα: Οι κλήσεις και τα e-mails (που έγιναν/στάλθηκαν) από απλούς πολίτες που ανησυχούν, έκαναν όλη την διαφορά. Αυτό δεν είναι και τόσο εμφανές όταν βλέπεις την κατάσταση από έξω, αλλά όσο βρισκόμουν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την τελευταία εβδομάδα, αυτή την εντύπωση αποκόμισα, πολύ έντονα, και κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει μέχρι τώρα…“ Οδηγίες Αποστολής Email […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *