ΒΝαι Όχι Λευκό Συμμετέχωασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η συμμετοχή όλων στα κοινά. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο καθώς και οι μεγάλες αποστάσεις από τα κέντρα λήψης αποφάσεων θεωρούμε ότι λειτουργεί αποτρεπτικά στην συμμέτοχη των πολιτών στα κοινά βλάπτοντας έτσι την ουσία της δημοκρατίας. Τα Ελληνικά κόμματα ως τώρα επέδειξαν  ακαταλληλότητα στο να μετεξελίξουν τη δημοκρατία εφαρμόζοντας αντ’αυτού αρχηγικά ή ολιγομελή μοντέλα εξουσίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος απεύθυνε ομιλία στο 4ο INFOCOM  GREEN ICT 2012 & TELECOMS DAY.

Από μια πρώτη ανάγνωση της ομιλίας του Δρ. Κανέλλου, διαπιστώνουμε την ανάγκη για αύξηση των ευρυζωνικών δικτύων και την προοπτική επένδυσης σε τεχνολογίες αιχμής καθώς επίσης και στις τηλεπικοινωνίες γενικότερα στην χώρα μας.

Οι Πειρατές και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, έχουν πολλές από τις βασικές αρχές τους να στηρίζονται για την εφαρμογή και την υλοποίηση τους πάνω στις τεχνολογίες των επικοινωνιών. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός και η αντιμετώπιση του, η παροχή πρόσβασης με μαζικές και χαμηλού κόστους επικοινωνίες σε όλους είναι η βάση για την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Τα ψηφιακά δίκτυα και η κοινωνία της πληροφορίας πρέπει να  φτάσουν σε κάθε σπίτι καθώς για εμάς αποτελούν κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό, το φως και το τηλέφωνο. 

Η πραγματική εξουσία πρέπει να ανήκει στον λαό και στους πολίτες και μόνο η μαζική συμμετοχή, με τις λύσεις που προσφέρει εδώ και καιρό η τεχνολογία στις επικοινωνίες, μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Η αμεσότητα (χρονικά και τοπικά) έχει ήδη επιτευχθεί με την ψηφιακή κοινωνική δικτύωση, μένει μόνο να εξασφαλιστεί και θεσμικά η συνολική συμμετοχή των πολιτών, να αντιμετωπιστεί ο ψηφιακός αναλφαβητισμός και να γίνουν οι απαραίτητες σύνδεσεις με τα κέντρα αποφάσεων και τη Βουλή των Ελλήνων.

 

Σύνδεσμοι:

ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT)

Ομιλία του προέδρου της ΕΕΤΤ, Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος http://www.gothess.gr/discus/messhview/?Select=1&Article=825 και http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231196496

4ο INFOCOM GREEN ICT 2012 & TELECOMS DAY http://www.infocomgreen.gr/el/home.html


4 σχόλια

Kostis · Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2012 στο 12:57

Μου αρέσει το όλο πνεύμα του άρθρου αυτού. Νομίζω ότι έχει αξία να διαβάσει κανείς και το παρακάτω άρθρο που συμπληρώνει και εκφράζει πολύ αξιόλογες έννοιες, δίνοντας ερεθίσματα για εθνική αυτογνωσία και για άμεση δημοκρατία:

http://goo.gl/Jga3t

ΧΑΡΗΣ · Κυριακή, 27 Μαΐου, 2012 στο 02:37

http://www.youtube.com/watch?v=oY-NENXJuQo&feature=related

Οδυσσέας Φιλιππίδης · Πέμπτη, 31 Μαΐου, 2012 στο 21:49

Ωραίο το άρθρο, αλλά στηρίζεται σε μια παραδοχή που είναι στη βάση της λανθασμένη. Υποθέτει ότι η φράση αυτή:
“αρχή της Δημοκρατίας είναι η συμμετοχή όλων στα κοινά”
είναι αποδεκτή από τους “πολίτες” και τους “κρατούντες” ντόπιους και ξένους που έχουν επιβάλει με τον κομματικό φασισμό το καθεστώς αποβλάκωσης και κυριαρχίας στην Ελλάδα τα τελευταία 40 (για να μη πω 200) χρόνια.
Για το όνειρο της “μαζικής συμμετοχής στα κοινά”, που το θυμόμαστε μόνο κάθε 4 χρόνια στις εκλογές, έχουμε δρόμο πολύ μπροστά μας.
Αν οι άνθρωποι δεν εκπαιδευτούν σωστά, ώστε να κατανοήσουν τι σημαίνει: Πολίτης, πολιτική σκέψη, πολιτικός λόγος, πολιτική πράξη, συμμετοχή στα κοινά, δεν υπάρχει περίπτωση με όση και όποια εφαρμογή νέας τεχνολογίας, να δούμε τους Έλληνες ελεύθερους ξανά.
ευχαριστώ
Ωκύπους

TZP · Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2012 στο 12:23

Μια καλη αρχη θα ηταν , κατ αρχας , το ΕΕΤΤ , να απαντα στα email που του αποστελωνται .
Αφου το κατακτησει αυτο το ηλεκτρονικο “προνομιο” , ας μας πει να συζητησουμε , διοτι μπορει να υπαρχουν και αλλα που αγνοει. η θελει να αγνοει ως τεχνολογικες εξελιξεις .

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *