Πλατεία Συντάγματος 11.2.2012

Η Ελλάδα έστειλε σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα της αντίθεσης των πολιτών της στην ACTA.

Το Σάββατο 11/2/2102, σε μια από τις σπάνιες συντονισμένες δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τοποθέτησε την εικόνα της πλατείας Συντάγματος στον παγκόσμιο χάρτη της διαμαρτυρίας κατά της εμπορικής συμφωνίας ACTA, συγκεντρώνοντας πάνω από εκατό μέλη και φίλους του.

Πέρα από την οργανωμένη ομάδα του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας απέναντι από την βουλή βρέθηκαν τόσο η Ένωση Χρηστών και φίλων Linux Ελλάδας (HEL.L.U.G.) όσο και ομάδες νέων, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν τη διάσημη πλέον μάσκα του Guy Fawkes.

Η προσέλευση των πολιτών στην Αθήνα περιορίστηκε από την πλήρη απεργία των Μέσων Μεταφοράς και αριθμώντας κοντά τους 500 διαδηλωτές δεν ήταν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα διαδήλωση κατά της ACTA έγινε στην Θεσσαλονίκη με μια πορεία σχεδόν χιλίων διαδηλωτών να κινείται στη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Τσιμισκή.  Συγκέντρωση περίπου τριακοσίων πολιτών υπήρξε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στην κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

Στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 300 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις σε 28 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε τέσσερις χώρες της Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία. Η μεγαλύτερη από όλες ήταν αυτή του Μονάχου της Γερμανίας με 20.000 διαδηλωτές.

Οι δράσεις ενάντια στην ACTA θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε και θα περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο για να ψηφιστεί επίσημα.

Χάρτης διαμαρτυριών ενάντια στην ACTA 11 Φεβ.2012

 


4 σχόλια

George · Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2012 στο 16:12

θέλουμε κι άλλη συνάντηση!Λογο ακινητοποιήσεων δεν μπορούσαμε να πάμε όλοι.Ας γίνει άλλη μια σχετική διαμαρτυρία να τους δείξουμε πόσοι πραγματικά είμαστε!

ACTA: Στείλαμε το μήνυμά μας από την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου 2012… · Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, 2012 στο 12:46

[…] ενάντια στην ACTA στις 11 Φεβρουαρίου 2012 Πηγή: pirateparty.gr Κάνε τώρα και εσύ LIKE στο ClopYPastE και έλα στην παρέα μας […]

PirateParty Greece Newsletter 002 » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece · Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2012 στο 21:22

[…] « ACTA: Στείλαμε το μήνυμα! […]

ΑCTA, τι είναι και τι προβλέπει; | To Blog της dnHost · Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 2013 στο 17:49

[…] Το Σάββατο 11/2/2102, σε μια από τις σπάνιες συντονισμένες δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το νεοσύστατο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τοποθέτησε την εικόνα της πλατείας Συντάγματος στον παγκόσμιο χάρτη της διαμαρτυρίας κατά της εμπορικής συμφωνίας ACTA, συγκεντρώνοντας πάνω από εκατό μέλη και φίλους του. […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *