Φεβ 03

Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA. Σαβ.11 Φεβρουαρίου

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!

 

♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.
♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.
♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.

 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δηλώνει την κάθετη εναντίωσή του στην συγκεκριμένη συμφωνία και αποφασίζει να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε πάνω από 230 πόλεις, σε δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι τη Βουλγαρία κι από τη Σουηδία μέχρι τη Μάλτα, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου.

 

Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:
 • Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)
 • Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)
 • Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)

 

Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.
Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την ACTA, ότι η ACTA – όπως και κάθε άλλη προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου – δεν είναι αποδεκτή από την Κοινωνία.

 

Το Σάββατο 11/2 απαιτούμε να μην διαβρωθούν περαιτέρω η ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής.

 

Απαιτούμε οι πολιτικοί να αφήσουν τα τεχνάσματα και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παρακάμπτουν συνέχεια τη Δημοκρατία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς να αντιδράσει κανείς.

 

ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.pirateparty.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.pirateparty.gr/2012/02/11-feb-acta/

4 Σχόλια

14 pings

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Harry on Δευτέρα, 6 Φεβρουάριος, 2012 at 15:41

  Παιδιά και στην Πάτρα η διαδήλωση θα γίνει στις 17:00 και οχι στις 11:00 που γράφει η άνωθεν φωτογραφία!!

  Ευχαριστώ!!

  Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσεις την συμμετοχή σαυ στην διαδήλωση στην Πάτρα μπες εδώ:
  https://www.facebook.com/events/289412584454221/

  • pappasadrian on Δευτέρα, 6 Φεβρουάριος, 2012 at 22:32

  διορθωθηκε

  • eirini on Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος, 2012 at 08:42

  αααχ τα ΜΜΜ! θα κατέβουμε όμως όπως και να ‘χει, κι ας γυρίσουμε με τα πόδια το βράδυ!

  • Παρης on Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος, 2012 at 16:52

  Δεν είναι καιρος να αλλαξουν καποιες κακες συνηθειες?

  Βλέπω και το κομμα των Πειρατών να τριγυρναει στο τρυπακι….
  Τι συγκεντρωση στο Συνταγμα και πρασινα αλογα?

  Συγκεντρωσεις σε ολους (δυνητικα) τους σταθμους του μετρο!

  Και ας τους να ψάχνονται!

  ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!

 1. […] […]

 2. […] Update: Όπως μας ενημέρωσε με σχόλιό του ο Ευάγγελος και το κόμμα των Πειρατών Ελλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 11ης Φεβρουαρίου, με συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ […]

 3. […] Update: Όπως μας ενημέρωσε με σχόλιό του ο Ευάγγελος και το κόμμα των Πειρατών Ελλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 11ης Φεβρουαρίου, με συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ […]

 4. […] « Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA. Σαβ.11 Φεβρουαρίου […]

 5. […] Διαβάστε περισσότερα εδώ. […]

 6. […] HELLUG and the Greek pirate party will also participate , so we will be an interesting […]

 7. […] Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA. Σαβ.11 Φεβρουαρίου Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας! […]

 8. […] ClopYPastE.gr – ClopYandPastE.gr – ClopYandPastE.blogspot.com – pirateparty.gr – minotavrs.blogspot.com Κάνε τώρα και εσύ LIKE στο ClopYPastE και […]

 9. […] Αν θέλετε να επισκεφτείτε το website του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. […]

 10. […] Αν θέλετε να επισκεφτείτε το website του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. […]

 11. […] Operation ANTI-ACTA (The hip-hop anthem) Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA […]

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.