Τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτή ανέλαβε το Δεκέμβριο η 24χρονη Amelia Andersdotter από τη Σουηδία, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ του νεότερου μέλους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Andersdotter εξελέγη το 2009 με το «Κόμμα των Πειρατών» που υποστηρίζει την αλλαγή του νομικού πλαισίου αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τις εμπορικές πατέντες, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται την προστασία της ιδιωτικής ζωής τόσο στο internet όσο και στην καθημερινότητα και ζητά διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση και συμμετοχή όλων των προσώπων στη λήψη αποφάσεων.

Αν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τις ευρωεκλογές, η Andersdotter και 17 ακόμη ευρωβουλευτές δεν μπορούσαν να αναλάβουν καθήκοντα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με την κύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας, καθώς η πλήρωση κάποιων θέσεων στο νέο Κοινοβούλιο ήταν σε αναστολή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Σίγουρα οι απόψεις μου για τη δημοκρατία, τη γραφειοκρατία και την αλληλεπίδρασή τους έχουν εμπλουτιστεί τα τελευταία δύο χρόνια, στο υπόλοιπο όμως της θητείας μου θα κάνω ότι καλύτερο για την πρόοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε σε e-mail προς τους φίλους της η νεαρή ευρωβουλευτής.

Το σουηδικό “Κόμμα των Πειρατών” εξασφάλισε ποσοστό 7,1% στις εκλογές του 2009, αξιοποιώντας τη δυσαρέσκεια των νέων για τους περιορισμούς στο internet. Η 24χρονη αναμένεται τώρα να αναλάβει δράση στους τομείς του ανταγωνισμού και των τηλεπικοινωνιών.

( πρωτοδημοσιεύτηκε στο http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=6858 )

Κατηγορίες: International

2 σχόλια

Κίτσος · Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2012 στο 09:46

Σε ποιά πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντάχθηκε η Andersdotter;

anesths.pp · Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2012 στο 14:26

Όπως και ο Engstrom “στεγάζεται” στους Οικολόγους Πράσινους, μέχρι στις επόμενες ευρωεκλογές να έχουμε 25 ευρωβουλευτές από 7 διαφορετικά κράτη και να δικαιούμαστε τη δική μας Ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *