Διαδίκτυο, 27/05/2014

money_inside_(R)_smΒάση της Αρχής μας για την Διαφάνεια στο Δημόσιο Τομέα και το Δημόσιο Χρήμα δημοσιοποιούμε την κρατική χρηματοδότηση που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα (που δικαιούνται χρηματοδότησης σύμφωνα με τον νόμο).
Η ανάγκη αυτής της δημοσιοποίησης προέκυψε από τον “δαιδαλώδη” τρόπο που αναρτώνται τέτοιες αποφάσεις στην Δι@ύγεια. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσει κάποιος όλα τα στοιχεία σε “ευανάγνωστη μορφή”.

Το κάνουμε λοιπόν εμείς, ως Πειρατές.

chart_kratiki_xrimatodotisi

Συγκεντρωτικός πίνακας χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από 22/02/2011 έως 07/05/2014, με στοιχεία από τις αναρτημένες αποφάσεις στην Δι@ύγεια:
(κλικ στις εικόνες για εμφάνιση σε μεγαλύτερη ανάλυση)
0000_kratiki_xrimatodotisi_a3_Page_1

0000_kratiki_xrimatodotisi_a3_Page_2

(Σημείωση: οι αποφάσεις ΒΙΦ1Ν-87Χ και ΒΙΦ1Ν-Η9Σ δεν προσμετρούνται στα γενικά σύνολα λόγω του ότι η τελική καταβολή έγινε με την απόφαση ΒΙΦΙΝ-7Λ7 αφού πρώτα εξαιρέθηκε η ΧΑ)

UPDATE 28/05/2014: Εντοπίσαμε ένα “μικρό” λαθάκι στους πίνακες, η απόφαση ΒΛΓΥΝ-0Χ3 και η απόφαση  ΒΛΓΥΝ-Ι0Β είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα. Η μια είναι για την “κατανομή” και η άλλη για την “καταβολή”. Οπότε δεν έπρεπε να τις υπολογίσουμε και τις δύο στα ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ. Επομένως τα ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ μειώνονται αντίστοιχα για τα ποσά που αναφέρονται σε μια από αυτές.

Ομάδα Επικοινωνίας
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Παραπομπές:
* Νόμος 3023/2002 «Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το Κράτος. Έσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών» (ΦΕΚ 146/Α΄/25.6.2002)

* Ο πίνακας σε μορφή αρχείου pdf 

* “Political party funding“, wikipedia
* “ACE Electoral Knowledge Network“, wikipedia


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *