Πράσινο και Μωβ: Ενωθήκαμε για να μπούμε στη Βουλή και να επηρεάσουμε τις πολιτικές
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας την τελευταία δεκαετία επικεντρώνει τις δυνάμεις του στη διαμόρφωση κουλτούρας συνεργασιών στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει σε προοδευτική πολιτική Συνεργασία κομμάτων έναντι του Ανταγωνισμού, για την απαλλαγή από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, το Κόμμα Πειρατών έγινε ιδρυτικό μέλος του κόμματος των Πράσινων και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της εκλογικής συμμαχίας Πράσινο και Μωβ. 
Το Πράσινο και Μωβ είναι η εκλογική συμμαχία 6 κομμάτων και 1 κινήματος για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023
Τα κόμματα αυτά και το κίνημα είναι
Πράσινοι 
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Οικολογία Πράσινη Λύση
Πράσινοι – Αλληλεγγύη 
Κόμμα για τα Ζώα
Βολτ Ελλάδας
Οικοφεμινιστικό quίνημα ΚΥΚΛΟΣ
Το Κόμμα Πειρατών από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του και την εκλογή εκπροσώπων στην Ευρωβουλή, συμμετείχε στην Ευρωομάδα των Πράσινων/EFA (Greens/EFA). Θεωρούμε σημαντική τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ανατρεπτικής συνεργασίας, όλων των κομμάτων που άπτονται των θεμάτων της οικολογίας, της φιλοζωίας και της κοινωνίας των πολιτών. Με σκοπό την ευρεία εκπροσώπηση και ακόμη σημαντικότερα τη συμμετοχή, αυτών που διεκδικούν κλιματική δικαιοσύνη, αυτών που δεν έχουν φωνή αλλά κι αυτών που έχουν, ουρλιάζουν και η κοινωνία δεν ακούει, όπως επίσης και αυτών που διεκδικούν την ανατροπή αυτού του συστήματος, για αρμονική συνύπαρξη και σεβασμό των πλανητικών ορίων. 
Εθνικές Εκλογές Ιούνιος 2023 – Υποψήφιοι Βουλευτές Κόμματος Πειρατών Ελλάδας στα ψηφοδέλτια του Πράσινο και Μωβ 

ΑΛΑΝΤΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων.

ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού – ΛΕΣΒΟΥ

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ιωάννη – ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελεύθερος επαγγελματίας, δημοσιογράφος, πολιτικός ακτιβιστής. Ενεργό μέλος του Πειρατικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. Υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας (Νοέμβριος 2012). Επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της Δ.Ε. το 2015. Μέλος της 7μελούς Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς των Κομμάτων Πειρατών (Pirate Parties Inernational) από Απρίλιο 2014 – Ιούλιο 2015. Μέλος της συντακτικής ομάδας των Pirate Times, διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων για το Πειρατικό κίνημα (2012 – 2017). Άρθρα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ευβοίας με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Μάιος 2012 & Ιούνιος 2012). Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας & Οικολόγους Πράσινους (Ευρωεκλογές 2014). Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τους Πειρατές στη Χαλκίδα (Μάιος 2014). Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ευβοίας με το κοινό ψηφοδέλτιο του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, της Κοινωνίας Αξιών και των Δημοκρατικών (Σεπτέμβριος 2015).

ΠΕΡΑΝΤΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου – Β2 ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Γεννήθηκε στα Χανιά και ζει στην Αθήνα. Προγραμματιστής/Αναλυτής, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, με 30 χρόνια εμπειρία.

Συνεργάτης και μεταφραστής σε διάφορα προγράμματα ανοιχτού λογισμικού.

Ακτιβιστής και ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας για το Βασικό Εισόδημα στην Ελλάδα. Αρθρογράφος για θέματα πολιτικής, οικονομίας, ανοιχτού λογισμικού, πατεντών και προσωπικών δεδομένων.

EMAIL: [email protected]
https://vasper.eu

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ηλία – ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Παναγιώτη – Β2 ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.Κατάγεται από την Λακωνία.

Έχει σπουδάσει Οδοντιατρική στο ΕΚΠΑ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιοδοντολογία – Προσθετική στο Παν/μιο Witten /Herdecke Γερμανίας.

Έχει Ειδική Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενή και είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Ογκολογική Φροντίδα. Μετεκπαιδευθείσα στον Σχεδιασμό και την Εφαρμογή Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στο Παν/μιο Αιγαίου, στο

«Copyright Law» στο ΕΚΠΑ και στο τομέα «Παγκόσμια Δημόσια Υγεία και Περιβάλλον».

Εργάζεται στο Οδοντιατρικό Κέντρο που διατηρεί στους Αμπελοκήπους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά . Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), στην Αθήνα, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), μέλος των Γιατρών του Κόσμου και της Διεθνούς Αμνηστίας. Editorial Board του επιστημονικού περιοδικού «International Journal of Science,Technology and Society». Πρόεδρος της Δ.Ε του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Πράσινων.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ : http://www.dentalathens.gr

EMAIL: [email protected][email protected] ,

TEL:+30 6974721824

Facebook Profile https://www.facebook.com/petropoulou.dentist

Facebook Professional Page https://www.facebook.com/dentist.Petropoulou

Facebook Political Page https://www.facebook.com/pppenelope

Twitter: https://twitter.com/pppetropoulou

ΧΑΝΤΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη – Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΧΕΙΜΑΡΙΟΥ ΑΝΘΗ του Ιωάννου – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Απόφοιτος Αγγλικής φιλολογίας τους κολεγίου Deree με μεταπτυχιακό στην δημιουργική γραφή από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.