Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και η (ν)τροπολογία

Με ένα έτος φυλακή απειλεί το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη ακόμα και τις αυθόρμητες ή έκτακτες υπαίθριες συναθροίσεις στο χώρο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Γιατί είναι γνωστό ότι οι στρατιώτες αυτοί πέθαναν για να μπορεί ο κάθε κακομαθημένος αυταρχικός “ηγέτης” να καταργεί βασικά δικαιώματα των πολιτών.

Δεν ενοχλήθηκαν ο πρωθυπουργός κι η κυβέρνηση από τον αρμόδιο υπουργό που 8 μέρες πριν τις 57 δολοφονίες στα Τέμπη έλεγε πως είναι ντροπή να μιλάμε για θέματα ασφαλείας στα τρένα. Τους ενόχλησε ο χαροκαμένος πατέρας που ζητάει να μάθει πώς πέθανε ο γιός του. Τα δε τρολ της Ομάδα Αλητείας όλες αυτές τις μέρες έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αναλγησίας και ρατσισμού, αναφερόμενα στον χαροκαμένο κύριο Πάνο Ρούτσι ως “Αλβανό”, που μετατρέπει σε “Τσαντήρι” το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με σκοπό να υποδαυλίσουν τα ρατσιστικά ένστικτα του 41τακατό.

Ο γιός του Πάνου Ρούτσι είχε ολοκληρώσει την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, δυόμισι χρόνια πριν την δολοφονία του από ένα κράτος που δεν ήθελε να ακούει για τα προβλήματα που έχει, γιατί το θεωρούσε “ντροπή”. Έτσι κάνει και τώρα. Βλέποντας ότι η διαμαρτυρία με στήριξη του λαού (γιατί αλλιώς δεν θα είχε πετύχει) στον κεντρικό χώρο αυτό, κάτω από την βουλή, είχε επιτυχία, θέλει να αποτρέψει άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Δε μπορεί να αφήνει τον λαό να πετυχαίνει νίκες ενάντια στο πολιτικό σύστημα.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ως κόμμα ταγμένο στην προάσπιση της δημοκρατίας και των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών, καταδικάζει αυτή την επιπέδου Τσαουσέσκου και Χόνεκερ (ν)τροπολογία. Κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν ήδη καταδείξει ότι αντίκειται στον καταστατικό χάρτη της χώρας – το Σύνταγμα που ορκίστηκαν οι κυβερνώντες να διαφυλάττουν – και σε κάθε κείμενο της Ε.Ε. και του ΟΗΕ περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας η Δεξιά το θυμάται μόνο όταν είναι να καταβροχθίσει, μαζί με τα τσιράκια της, χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων – όπως έκανε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αν περάσει αυτή η (ν)τροπολογία, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει μία πρόταση. Να φτιαχτούν μαύρα μπλουζάκια που θα έχουν με κόκκινα γράμματα τα ονοματεπώνυμα των 57 δολοφονημένων στα Τέμπη και να τα φοράνε οι πολίτες που θα περνάνε καθημερινά, χωρίς να καταλαμβάνουν ή να συναθροίζονται, όλες τις ώρες, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κι όχι μόνο τότε, αλλά κι όταν θα συναντάνε “γαλάζιους” Γκρούεζες και πολιτικάντηδες.

#ΑγνωστουΣτρατιωτη #Ρουτσι #Τεμπη #ΤεμπηΕγκλημα

Permanent link to this article: https://www.pirateparty.gr/2025/10/to-mnimio-tou-angostou-stratioti/