Χτες, δεκαεφτά (17) κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν, με πρωτοβουλία της Ολλανδίας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επαναξετάσει τη Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε.-Ισραήλ λόγω διάπραξης σοβαρών παραβιάσεων εκ μέρους του ισραηλινού Απαρτχάιντ των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον σχεδόν τρίμηνο αποκλεισμό της Γάζας από κάθε ανθρωπιστική βοήθεια, με αποτέλεσμα την πρόκληση λιμού.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά η πρωτοβουλία αυτή παραλείπει κάθε αναφορά στην εδώ και δυο σχεδόν έτη σφαγή αμάχων που διαπράττει το κράτος-τρομοκράτης. Φαίνεται ότι η παράνομη κατοχή, τα πογκρόμ, η σφαγή αμάχων δεν “πουλάνε”. Θυμήθηκαν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., που ανήκουν στο “σκληρό πυρήνα” του “Παγκόσμιου Βορρά”, ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν είδαν σκελετωμένα παιδιά και προειδοποιήσεις του ΟΗΕ ότι δεκατέσσερις χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν μέχρι αύριο αν δεν φτάσει βοήθεια εγκαίρως. Πού ήταν όλοι τους όμως όταν το κράτος-σφαγέας κομμάτιαζε κι έθαβε κάτω από τα συντρίμμια, με δικά τους όπλα και με τις ευλογίες τους, δεκάδες χιλιάδες αμάχους; Πού ήταν όλοι τους όταν ο Νετανιάχου κι η φασιστική του κουστωδία σκοτώνανε δεκαεφτά χιλιάδες παιδιά;
Ας είναι. Καταγράφουμε την υποκρισία, τις αποικιοκρατικές αντιλήψεις και το συστημικό ρατσισμό της Ε.Ε. Τα νιώσαμε, άλλωστε, στο πετσί μας στον καιρό της Τρόικας. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να καυτηριάσουμε τις χώρες που αποφάσισαν να μη στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία: πρώτες και χειρότερες, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Τσεχία – η Τσεχία του ακροδεξιού πρώην “Πειρατή” ΥΠΕΞ Λιπάφσκυ. Μαζί τους όμως τάχθηκαν κι η Ελλάδα και η Κύπρος. Είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να καταστήσει τον ελληνικό λαό συνένοχο στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Με τι ανταλλάγματα, άραγε; Θα τους κάνουν καμιά έκπτωση στις νέες εκδόσεις παράνομου κατασκοπευτικού-εκβιαστικού λογισμικού;
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα κι ομόφωνα τη ντροπιαστική σύμπλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το γενοκτονικό νεοφασιστικό καθεστώς του Νετανιάχου και της συμμορίας του. Η θέση όλων των στελεχών της είναι στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – όχι στα έδρανα της Βουλής. Όσο για την επανεξέταση της Συμφωνίας Σύνδεσης, ξεκαθαρίζουμε ότι τη θεωρούμε προσχηματική.
Το Ισραήλ πρέπει να αποκλειστεί από παντού. Πλήρες εμπάργκο: εμπορικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό, επιστημονικό, διπλωματικό, πολιτικό. Όπως ακριβώς έγινε με το Νοτιοαφρικανικό απαρτχάιντ των ναζί Αφρικάνερ. Αυστηρότατες κυρώσεις σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης Νετανιάχου και σε κάθε έποικο. Σε όλους τους δημοσιολογούντες-“δημοσιογράφους” που καλούν σε σφαγή και γενοκτονία. Σε κάθε επιχείρηση, ισραηλινή ή άλλη, που έχει παραρτήματα, εργοστάσια, προμηθευτές κ.α. στα παρανόμως κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Σε κάθε επιχείρηση που προμηθεύει τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και καταστολής. Σε όλες τις επιχειρήσεις του Ισραήλ, με έμφαση στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και στη βιομηχανία όπλων. Τίποτα λιγότερο!
Τέλος, καταγγέλλουμε όλα ανεξαιρέτως τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα των οποίων τα στελέχη προωθούν τη ρατσιστική, νεοφασιστική, ακροδεξιά ισραηλινή προπαγάνδα. Το απαρτχάιντ είναι Ναζισμός. Η υποστήριξη προς το απαρτχάιντ είναι Ναζισμός.
#Ισραήλ #Απαρτχάιντ #ΓενοκτονίαΠαλαιστινίων #ΕυρωπαϊκήΈνωση #Μητσοτάκης #Γεραπετρίτης #Ελλάδα