Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την ‘Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και τις διεκδικήσεις της ενάντια στο νομοσχέδιο για τον Προσωπικό Γιατρό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), τις οποίες θεωρεί απόλυτα λογικές. 

Το σχέδιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Αγαπηδάκη, ανάμεσα σε άλλα, βάζει και σε κίνδυνο ζωές καθώς υποχρεώνει αγροτικούς ιατρούς να χειρίζονται δύσκολα περιστατικά στα ιατρεία της υπαίθρου, τα οποία δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για αυτά. 

Επίσης, αντί να αυξήσει τους πολύ χαμηλούς μισθούς σε όλες τις ειδικότητες, δημιουργεί, με δήθεν οικονομικά κίνητρα επιλογής ειδικοτήτων που χρειαζόμαστε, αδικαιολόγητες ανισότητες στο μισθολογικό. Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος, αν εφαρμοστεί, να προκαλέσει ακόμα και παραιτήσεις ιατρών. 

Στηρίζουμε τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ και κυρίως τα ακόλουθα:

  • Να μην κατατεθεί κανένα σχέδιο νόμου. Μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει μαζικές παραιτήσεις ιατρών του ΕΣΥ, οδηγώντας το στην οριστική του διάλυση.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό ώστε και να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις με προσλήψεις επιμελητών Β’ και ισχυρή χρηματοδότηση.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών.
  • Διπλασιασμός των μισθών του ΕΣΥ.