Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από τη δολοφονική επίθεση της ένοπλης ναζιστικής οργάνωσης Bad Blue Boys, επίσημου συνδέσμου «φιλάθλων» της Ντυναμό Ζάγκρεμπ. Η Bad Blue Boys είναι αδελφοποιημένη με τη «Θύρα 13», επίσημο σύνδεσμο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσημα έγγραφα που αποκαλυφθηκαν από το αστυνομικό ρεπορτάζ εμπλέκουν τους οργανωμένους «φιλάθλους» του Παναθηναϊκού στην τρομοκρατική επίθεση της ανοιχτά και περήφανα ναζιστικής  οργάνωσης Bad Blue Boys.

Μέχρι σήμερα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι η «Θύρα 13» τηρούν απαράδεκτη σιωπή. Δεν είδαμε καμία δήλωση ή ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα των Κροατών ναζί φονιάδων. Ούτε μια δήλωση διαφοροποίησης κι αποστασιοποίησής τους από την ένοπλη κροατική ναζιστική οργάνωση που αιματοκύλισε τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σιωπή τους λέει πάρα πολλά.

Σα να μην έφτανε όμως η απαράδεκτη στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του επίσημου συνδέσμου της, ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων, επέλεξε να είναι παρών στο ματς του Παναθηναϊκού-Μαρσέιγ σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Σα να μην είχε ακούσει τίποτα για τα συγκοινωνούντα δοχεία Θύρας 13 – Bad Blue Boys. Σα να μην πήρε είδηση την άθλια σιωπή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του επίσημου συνδέσμου της για τα εγκλήματα των ναζί με τους οποίους είναι «αδελφοποιημένοι». Σα να μη διάβασε τα συντριπτικά ρεπορτάζ.

Για τον κ. Ζαχαριάδη ήταν ένα «χαλαρό καλοκαιρινό απόγευμα». Φαίνεται ότι έχει εσωτερικεύσει για τα καλά το απαράδεκτο σλόγκαν «no politica», με το οποίο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο ξεπλένει ακόμα κι αυτά που δεν ξεπλένονται.

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαιτούμε:

  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τοποθετηθεί ανοιχτά για την εγκληματική δράση των Bad Blue Boys και για τις αποκαλύψεις του αστυνομικού ρεπορτάζ που αφορούν τις σχέσεις των «οργανωμένων» της με τους Κροάτες ναζί.
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μας πει τι σκοπεύει να κάνει όσον αφορά την «αδελφοποίηση» των «οργανωμένων» της με τους ναζί εγκληματίες και αν σκοπεύει να συνεργαστεί με τις Αρχές για να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου από τα ναζιστικά αποβράσματα.
  • Οι «οργανωμένοι» του Παναθηναϊκού να ξεκαθαρίσουν αν είναι με τους ναζί ή με τους ανθρώπους, χωρίς «ναι μεν αλλά» κι άθλιες δικαιολογίες!
  • Ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης να μας εξηγήσει πώς μπόρεσε, ενώ η κοινωνία είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ από το ναζιστικό έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις «οργανωμένων» του Παναθηναϊκού, ενώ η επίσημη ομάδα αρνείται να τοποθετηθεί για όσα έγιναν, να πηγαίνει σε αγώνα της σα να μη συνέβη τίποτα.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απορρίπτει κατηγορηματικά τη «λογική» του «no politica» και των «δυο άκρων» στον αθλητισμό και παντού. Δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό χώρου στην Ακροδεξιά και δεν ανεχόμαστε φασίστες και ναζί πουθενά. Ομοίως, δεν ανεχόμαστε τη σιωπή, τα «στραβά μάτια», τη νοοτροπία «business as usual», και το ξέπλυμα της ναζιστικής-νεοφασιστικής τρομοκρατίας. Μπροστά στην ανάκαμψη του φασισμού και του νεοναζισμού, ο καθένας οφείλει ν’αναλάβει τις ευθύνες του, χωρίς υπεκφυγές, περιστροφές και δικαιολογίες.