Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξή σας στις εθνικές εκλογές της 25/6/2023.
Λαμβάνουμε υπόψη μας το μεγάλο ποσοστό αποχής και θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία. 
Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, αντιπροσωπεύουμε τις προοδευτικές αξίες, τις νέες ιδέες και προτάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης  εποχής. Δεν επιθυμούμε την οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας και αγωνιζόμαστε για το στόχο αυτό!
Αγωνιζόμαστε για την πρόοδο και την ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα δικαιωμάτων, κοινωνικής δικαιοσύνης, περιβάλλοντος, γιατί πιστεύουμε ότι τόσο εμείς όσο και οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους! 
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η πληρέστερη αντιπροσώπευση των πολιτών είναι ζωτικής σημασίας θέμα σε μια δημοκρατική κοινωνία. Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια Βουλή στην οποία θα εκπροσωπούνται αναλογικά οι πολίτες ανά φύλο, ηλικία, επάγγελμα.
Δυστυχώς όμως, το πιο απλό δημοκρατικό απαιτούμενο ποτέ δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει στη χώρα μας, όσο συντηρείται ένα οικονομοκεντρικό μοντέλο, κόντρα σε αυτό που προτάσσει τις ανάγκες των ανθρώπων της κοινωνίας μας!
Οι Ελληνίδες αν και περισσότερες από τους άνδρες, σύμφωνα με τα επίσημα απογραφικά στοιχεία, θα συνεχίζουν να μην αντιπροσωπεύονται πλήρως στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όπως επίσης οι ηλικιακές και επαγγελματικές κατηγορίες. 
Από το 2012, ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, έχουμε καθιερωθεί στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας ως μια δύναμη διαφάνειας, ενίσχυσης της δημοκρατίας, και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ειδικά τώρα στις σκοτεινές διαδρομές που έχει εισέλθει η χώρα μας.
Τέλος, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο “Ευχαριστούμε Πολύ” στα κόμματα, κινήματα και οργανώσεις πολιτών που συναποτελούν το Πράσινο & Μωβ για την προετοιμασία, οργάνωση και συνεργασία που είχαμε μαζί τους.
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας