Νέα πιπίλα, τώρα, η φορολόγηση των υπερκερδών με 90% συντελεστή!

Ομολογία αποτυχίας της “ελεύθερης αγοράς” είναι. Ομολογία αποτυχίας της πολιτικής και των θεσμών που θα έπρεπε να προστατεύσουν από την κερδοσκοπία.

Που είναι η επιτροπή ανταγωνισμού να βάλει πρόστιμα που θα κανουν τις εταιρείες να το ξανασκεφτούν; Γιατί χωρίς τιμωρία, τους επιβραβεύουν και με το υπόλοιπο 10% που περισσεύει. Γιατί να μην το ξανακάνουν;

Τι ακριβώς έκανε η απερχόμενη ή θα κάνει η επόμενη πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ για αυτό; Θα σας πούμε. Τίποτα. Μην περιμένετε τους θεσμούς να λειτουργήσουν. Διαχείριση κάνει μόνο η ΝΔ. Δυστυχώς το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση, μείζωνα ή άλλη. Αντί να μιλάνε για την ουσία του θέματος, απλά υπόσχονται να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων που καρπώθηκαν οι εταιρίες από τις κερδοσκοπικές πρακτικές τους.

Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν για να αλλάξει η καθημερινότητα του πολίτη και να μην περιμένει τα διάφορα pass για να επιβιώσει.

Η δουλειά των πολιτικών δεν είναι να αντιδρούν και να βάζουν “έκτακτους φόρους”, αλλά να δημιουργούν τους θεσμούς και το πλαίσιο λειτουργίας τους που θα προστατεύει τους πολίτες από την ασυδοσία.

Κανένα κόμμα δεν μιλάει για αυτά τα θέματα. Μόνο εμείς οι Πειρατές μιλάμε για ισχυρούς θεσμούς, πέρα από τα κομματικά τσιτάτα και τα υπουργικά τσιφλίκια. Μόνο στο συνασπισμό Πράσινο & Μωβ θα ακούσετε λύσεις για τα πραγματικά θέματα που απασχολούν και την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον του πολίτη.

Στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου έχετε τι να ψηφίσετε. Πράσινο & Μωβ.