Πράσινοι, Οικολόγοι Πράσινοι και Πειρατές στο ίδιο τραπέζι με πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πράσινων
Η Πηνελόπη Πετροπούλου, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, συμμετείχε στη συνάντηση για την ανασυγκρότηση και τον κοινό βηματισμό των Πράσινων και Οικολογικών δυνάμεων στη χώρα μας.
Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με συντονίστριες τις Evelyne Huytebroeck, συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Βούλα Τσέτση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Γενική Γραμματέα της πολιτικής ομάδας των Greens/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχουν και τα κόμματα Πειρατών. 
Οι 2 εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (Ε.Π.Κ.) είχαν επίσης συνομιλίες και με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, δημοσιογράφους, καθώς και μέλη Οικολογικών φωνών και σχημάτων, ενώ επισκέφθηκαν τις καμένες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια και συναντήθηκαν με Αφγανές βουλευτίνες πρόσφυγες.
Η κοινή συνεδρία του Ε.Π.Κ. με το κόμμα των Πρασίνων, τους Οικολόγους Πράσινους και το κόμμα Πειρατών Ελλάδας είχε ως στόχο να αποκτήσει η Ελλάδα μία ενιαία και αυτόνομη πράσινη πολιτική έκφραση στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, αλλά και τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δρομολογηθεί η επεξεργασία κοινών θέσεων της επικείμενης συνεργασίας και εντός του επόμενου διμήνου η ολοκλήρωση των συμφωνιών και η πραγματοποίηση συνεδρίων για την επικύρωση της.
Η Π. Πετροπούλου στην τοποθέτηση της εξήρε την πρωτοβουλία του Ε.Π.Κ. και αναφέρθηκε στα κοινά σημεία του Οικολογικού και Πειρατικού κινήματος που εκφράζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Greens/EFA.
“Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει συνεργαστεί με τους Οικολόγους Πράσινους στις Ευρωεκλογές του 2014 και είναι ιδρυτικό μέλος των Πράσινων. Συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις και τον τρόπο λειτουργίας των 2 κομμάτων. Θα χρειαστεί να υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους και ειδικά από όσους βρέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις και αδιαφόρησαν για τη βούληση των πολιτών.
Πιστεύουμε στη διαφάνεια και την άμεση συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων. Η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτικές σύγχρονες με την εποχή που ζούμε και όχι από ξεπερασμένες αντιλήψεις και πολιτικούς“, είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δ.Ε. του κόμματος Πειρατών. 
Περισσότερα
Η ενότητα του Πράσινου χώρου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων Πράσινων